НАЧАЛО Регулации

Чанпен Джао коментира глобалните крипто регулации

септември 15, 2022 11:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао коментира глобалните крипто регулации

Законодателството на Европейския съюз за пазарите на криптовалути (Markets in Crypto Assets - MiCA) вероятно ще бъде прието в световен мащаб.

Законопроектът ще стане стандарт за регулаторен надзор, заяви основателят и главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао.

Нов глобален стандарт

„Регламентът MiCA на ЕС ще се превърне в глобален регулаторен стандарт, копиран по целия свят“, заяви Джао на панел, с който в сряда в Париж започна Седмицата на блокчейн на Binance. 

Той подчерта, че регламентът е от полза за крипто предприемачите и бизнеса. 

Вместо да кандидатствате за 27 лиценза, трябва да кандидатствате само за един, ще можете да получите паспорт.

MiCA регулира криптовалутите и доставчиците на услуги в 27-те държави членки на ЕС. Европейските институции постигнаха споразумение за MiCA през юни и оттогава тя като цяло се приветства от крипто индустрията като средство за подобряване на доверието и рационализиране на иначе фрагментирания регулаторен пейзаж.

CZ обаче изрази и някои опасения във връзка с MiCA: по-специално ограниченията му по отношение на стабилните монети. Настоящият доклад за MiCA ограничава издаването на стабилни монети, обвързани с щатски долари, което може да доведе до евентуалната им забрана в блока на ЕС.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво предстои за Биткойн и Етериум в текущата среда на висока инфлация?


Blockchain for Europe и Digital Euro Association, две лобистки групи, споделят опасенията на CZ и през август написаха писмо до Съвета на ЕС, за да се опитат да отменят ограничението, тъй като логистичните детайли се изглаждат в европейските институции.

„Трите най-големи стабилни монети по обем на търговията са изложени на риск да бъдат забранени в ЕС от 2024 г. поради количествените ограничения за издаване и използване на [токени за електронни пари], деноминирани в чуждестранна валута, съгласно MiCA“, се казва в писмото.

Въпреки това CZ заключава, че „като цяло MiCA е фантастична“.

По време на изготвянето си законопроектът беше замислен така, че да даде на Европа преднина в глобалното крипто регулиране. Законодателството регулира криптовалутите и доставчиците на услуги във всички държави – членки на ЕС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене