НАЧАЛО Регулации

Чанпен Джао коментира глобалните крипто регулации

15.09.2022 11:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао коментира глобалните крипто регулации

Законодателството на Европейския съюз за пазарите на криптовалути (Markets in Crypto Assets - MiCA) вероятно ще бъде прието в световен мащаб.

Законопроектът ще стане стандарт за регулаторен надзор, заяви основателят и главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао.

Нов глобален стандарт

“Регламентът MiCA на ЕС ще се превърне в глобален регулаторен стандарт, копиран по целия свят”, заяви Джао на панел, с който в сряда в Париж започна Седмицата на блокчейн на Binance. 

Той подчерта, че регламентът е от полза за крипто предприемачите и бизнеса. 

Вместо да кандидатствате за 27 лиценза, трябва да кандидатствате само за един, ще можете да получите паспорт.

MiCA регулира криптовалутите и доставчиците на услуги в 27-те държави членки на ЕС. Европейските институции постигнаха споразумение за MiCA през юни и оттогава тя като цяло се приветства от крипто индустрията като средство за подобряване на доверието и рационализиране на иначе фрагментирания регулаторен пейзаж.

CZ обаче изрази и някои опасения във връзка с MiCA: по-специално ограниченията му по отношение на стабилните монети. Настоящият доклад за MiCA ограничава издаването на стабилни монети, обвързани с щатски долари, което може да доведе до евентуалната им забрана в блока на ЕС.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво предстои за Биткойн и Етериум в текущата среда на висока инфлация?


Blockchain for Europe и Digital Euro Association, две лобистки групи, споделят опасенията на CZ и през август написаха писмо до Съвета на ЕС, за да се опитат да отменят ограничението, тъй като логистичните детайли се изглаждат в европейските институции.

“Трите най-големи стабилни монети по обем на търговията са изложени на риск да бъдат забранени в ЕС от 2024 г. поради количествените ограничения за издаване и използване на [токени за електронни пари], деноминирани в чуждестранна валута, съгласно MiCA”, се казва в писмото.

Въпреки това CZ заключава, че “като цяло MiCA е фантастична”.

По време на изготвянето си законопроектът беше замислен така, че да даде на Европа преднина в глобалното крипто регулиране. Законодателството регулира криптовалутите и доставчиците на услуги във всички държави – членки на ЕС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

08.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.