НАЧАЛО Алткойни

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

Според южнокорейски служители, които потвърдиха това въз основа на снимков материал, Куон е задържан в балканската държава.

Интерпол издирваше Куон заради участието му в срива на екосистемата Terra през май 2022 г. След укриване от властите в продължение на почти година, Куон най-накрая беше арестуван от черногорската полиция на летището в Подгорица, както съобщи вътрешният министър на страната Филип Аджич.

Макар че южнокорейската полиция провери самоличността на арестувания въз основа на данни от снимка, име, националност и възраст, тя все още чака данни за пръстови отпечатъци от черногорските си колеги, за да потвърди самоличността на лицето. Причината е, че според информацията задържаният е носел фалшиви документи.

Имплозията на екосистемата Terra през май 2022 г. доведе до срив на алгоритмичната стабилна монета TerraUSD (USTC) и придружаващия я токен LUNA (LUNC). Събитието затри притежания на инвеститорите на стойност над $60 милиарда, предизвиквайки фалита на няколко високопоставени крипто компании, включително Three Arrows Capital. Цената на Биткойн също спадна от $40,000 до $26,000 само за две седмици.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank


През септември 2022 г. южнокорейските власти издадоха заповед за арест на Куон, а по-късно той бе добавен в списъка на Интерпол, което го прави издирван в 195 държави по света. Куон е изправен и пред обвинения в Съединените щати за продажба на нерегистрирани ценни книжа и за подвеждане на инвеститорите относно стабилната монета TerraUSD.

През февруари корейски следователи пътуваха до Сърбия в опит да открият Куон. Възможно е обаче той да се е опитал да избяга от Сърбия, влизайки в Черна гора, която се намира на юг от Сърбия и има обща граница със страната. След новината за задържането на Куон цената на LUNA спадна от $1.40 до $1.31, отчитайки около 3.5% спад за последния ден, според данни на CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Avorak AI откри неактивен от 8 години Етериум портфейл, който премества огромни количества ETH

Avorak AI е уникална децентрализирана платформа, която използва изкуствен интелект (AI), за да предоставя прозрачни услуги с AI, използвани в различни сектори. Проектът има широк спектър от приложения, включително функциите за сигурност и алгоритмите за анализ.

юни 2, 2023 17:00 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира цените на AIDoge и Tradecurve

Инвеститорите са склонни да проучват проекти с обещаващ ценови потенциал, тъй като крипто пазарът продължава да процъфтява. Две популярни опции са AiDoge (AI) и Tradecurve (TCRV), като сега TCRV е в етап на предварителна продажба.

юни 2, 2023 15:01 4 мин. четене

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

ChatGPT прогнозира цената на Биткойн; добивът на Monero е по-малко печеливш, Collateral Network е готова за 3,000% ръст

Докато Биткойн и Monero се подготвят за бичи моменти, то Collateral Network задминава и двете, като родната монета на мрежата, COLT е подготвена за 3,000% скок по време на предварителната продажба!

юни 2, 2023 10:27 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.