НАЧАЛО Други

Celsius ще започне да връща част от активите на клиентите си

септември 2, 2022 7:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius ще започне да връща част от активите на клиентите си

Крипто заемодателят Celsius Network, който е в процедура по несъстоятелност малко повече от месец, подаде молба за връщане на средствата на тези, които ползват попечителски услуги, рано в четвъртък.

Това се случва преди отделно изслушване, за да отговори на текущите въпроси относно усилията да преструктурира и възобнови дейността си.

Според подаденото заявление Celsius има около 58,300 потребители, които колективно са депозирали над $210 милиона. Съдът по несъстоятелността за Южния окръг на Ню Йорк, който наблюдава делото, насрочи изслушване за 6 октомври, за да обсъди въпроса.

Celsius подаде молба за защита от фалит през юли, след като през юни спря всички тегления. Клиентите на крипто заемодателя са написали множество писма до съда, в които обясняват трудностите, които това им е наложило, като някои от тях са поискали от съда Celsius просто да възобнови тегленията и да ликвидира собствените си активи, ако се наложи, за да обезщети клиентите.

Заявлението на Celsius идва ден, след като организирана група от 64 клиенти, които претендират за около $25 милиона в попечителствани активи, също подаде молба до съда за връщане на средствата им.

Аргументът е, че за разлика от клиентите на Celsius, използващи нейните продукти Earn или Borrow, клиентите с попечителски сметки все още запазват собствеността върху своите крипто активи. Celsius действа само като доставчик на услуги за съхранение. Следователно тези средства принадлежат на клиентите, а не на имуществото на Celsius.

Вследствие на своя анализ Длъжниците идентифицираха значителни криптовалутни активи, които според тях не са собственост на тяхното имущество и по отношение на които Длъжниците не смятат, че имат някакви основателни причини за иск съгласно приложимото право„, се казва в заявлението.


СВЪРЗАНИ: Celsius се очертава да фалира до октомври


Съответно Длъжниците смятат, че е справедливо и подходящо да разрешат на клиентите да изтеглят тези криптовалутни активи в този момент. С настоящото Предложение, Длъжниците искат да получат правомощия да разрешат на определени клиенти да изтеглят своята криптовалута от Програмата за попечителство и блокираните сметки – в съответствие с процедурите и другите условия, посочени в настоящото Предложение.

Celsius подава молба за ограничено възобновяване на тегленията, като заявява, че не всеки клиент ще има право на това.

За всички активи, подлежащи на теглене, Длъжниците трябва да вземат предвид степента, в която могат да притежават право на прихващане срещу задължения, дължими на клиенти, включително задължението на клиентите да изплатят заеми по Програмата за заемане. В съответствие с това предложеното разпореждане изключва от облекченията възобновяването на тегленията за всеки клиент с неизплатени заеми по програмата за заеми, се казва в заявлението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене