НАЧАЛО Крипто Крими

Celsius обвинява бивш мениджър в кражбата на стотици милиони

25.08.2022 15:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius обвинява бивш мениджър в кражбата на стотици милиони

Обстоятелствата около фалита на крипто заемодателя Celsius продължават да придобиват нов обрат, след като фирмата обвини бивш мениджър, че е бил отговорен за загубата на милиони долари.

Вече фалиралият заемодател твърди, че бившият финансов мениджър, идентифициран като Джейсън Стоун и неговата компания KeyFi Inc. са представили погрешно инвестиционните си способности пред компанията и са изгубили или откраднали въпросните пари, заяви Celsius в съдебен иск, подаден на 23 август.

Според иска ответникът, който се присъединил към компанията през 2020 г., е изразил некомпетентност, след като се твърди, че е дал невярна информация за способността си да се ориентира на инвестиционния пазар.

“Стоун лъжливо се представяше за пионер и експерт в областта на стейкинга на монети и инвестициите в децентрализирани финанси (DeFi). За съжаление, обвиняемите Стоун и KeyFi, корпоративното средство с мажоритарен дял на Стоун, се оказаха неспособни [да разпределят адекватно монетите] и изглежда са загубили хиляди монети на Celsius поради лошото си управление. Но обвиняемите са били не само некомпетентни, те са били и крадци”, заявиха от Celsius.

Мениджърът не е успял да предложи защита от колебанията на цените

В иска се отбелязва, че некомпетентността при инвестирането се е появила, след като Celsius е научила, че KeyFi е “изключително некомпетентна” по въпросите на крипто инвестициите, наред с това не е успяла да предложи защита срещу ценови колебания. Вследствие на това кредиторът е поискал от управителя да предаде всички средства под негов контрол.

Освен това Celsius отправи обвинения, че са превърнали средствата на компанията в NFT и не са докладвали за инвестицията. За да избегне разкриване, кредиторът, който оттогава е спрял тегленията от клиенти, заяви, че KeyFi е внедрила вече санкционирания крипто миксер Tornado Cash.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има абсолютен срив на крипто пазара – Х. Дент


Съдебният процес срещу Celsius идва, след като Стоун съди кредитора, обвинявайки компанията, че го е измамила с потенциално стотици милиони долари при плащане.

“Както се твърди от KeyFi в жалбата, която подаде миналия месец, компенсацията, която KeyFi получи (включително под формата на NFT), беше изрично разрешена от главния изпълнителен директор на Celsius Александър Машински”, заяви Кайл Рош, адвокат на Стоун.

Понци схема схема ли е Celsius?

Стоун, чрез своята фирма KeyFi в съдебен иск, твърди, че Celsius е участвала в манипулации на крипто пазара и не е разполагала с основни счетоводни мерки за защита на депозитите на клиентите. Според Стоун компанията е била управлявана като Понци схема.

Това се случва, след като Celsius подаде молба за обявяване в несъстоятелност, наред със замразяването на средствата на клиентите, позовавайки се на последиците от срива на пазара на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Yug Labs се отказа да прави промени по CryptoPunks след негативен отзвук от общността

Главният изпълнителен директор на Yuga Labs Грег Солано обяви, че компанията ще прекрати промените в проекта CryptoPunks след реакцията на общността.

22.05.2024 15:30 2 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.