НАЧАЛО Крипто Крими

Celsius обвинява бивш мениджър в кражбата на стотици милиони

август 25, 2022 15:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius обвинява бивш мениджър в кражбата на стотици милиони

Обстоятелствата около фалита на крипто заемодателя Celsius продължават да придобиват нов обрат, след като фирмата обвини бивш мениджър, че е бил отговорен за загубата на милиони долари.

Вече фалиралият заемодател твърди, че бившият финансов мениджър, идентифициран като Джейсън Стоун и неговата компания KeyFi Inc. са представили погрешно инвестиционните си способности пред компанията и са изгубили или откраднали въпросните пари, заяви Celsius в съдебен иск, подаден на 23 август.

Според иска ответникът, който се присъединил към компанията през 2020 г., е изразил некомпетентност, след като се твърди, че е дал невярна информация за способността си да се ориентира на инвестиционния пазар.

„Стоун лъжливо се представяше за пионер и експерт в областта на стейкинга на монети и инвестициите в децентрализирани финанси (DeFi). За съжаление, обвиняемите Стоун и KeyFi, корпоративното средство с мажоритарен дял на Стоун, се оказаха неспособни [да разпределят адекватно монетите] и изглежда са загубили хиляди монети на Celsius поради лошото си управление. Но обвиняемите са били не само некомпетентни, те са били и крадци“, заявиха от Celsius.

Мениджърът не е успял да предложи защита от колебанията на цените

В иска се отбелязва, че некомпетентността при инвестирането се е появила, след като Celsius е научила, че KeyFi е „изключително некомпетентна“ по въпросите на крипто инвестициите, наред с това не е успяла да предложи защита срещу ценови колебания. Вследствие на това кредиторът е поискал от управителя да предаде всички средства под негов контрол.

Освен това Celsius отправи обвинения, че са превърнали средствата на компанията в NFT и не са докладвали за инвестицията. За да избегне разкриване, кредиторът, който оттогава е спрял тегленията от клиенти, заяви, че KeyFi е внедрила вече санкционирания крипто миксер Tornado Cash.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има абсолютен срив на крипто пазара – Х. Дент


Съдебният процес срещу Celsius идва, след като Стоун съди кредитора, обвинявайки компанията, че го е измамила с потенциално стотици милиони долари при плащане.

„Както се твърди от KeyFi в жалбата, която подаде миналия месец, компенсацията, която KeyFi получи (включително под формата на NFT), беше изрично разрешена от главния изпълнителен директор на Celsius Александър Машински“, заяви Кайл Рош, адвокат на Стоун.

Понци схема схема ли е Celsius?

Стоун, чрез своята фирма KeyFi в съдебен иск, твърди, че Celsius е участвала в манипулации на крипто пазара и не е разполагала с основни счетоводни мерки за защита на депозитите на клиентите. Според Стоун компанията е била управлявана като Понци схема.

Това се случва, след като Celsius подаде молба за обявяване в несъстоятелност, наред със замразяването на средствата на клиентите, позовавайки се на последиците от срива на пазара на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене