НАЧАЛО Крипто Крими

Tornado Cash е използван за изпирането на поне $2.4 милиарда в Етериум

август 23, 2022 21:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tornado Cash е използван за изпирането на поне $2.4 милиарда в Етериум

Крипто търговците са използвали услугата за смесване на цифрови активи Tornado Cash, за да скрият Етериум на стойност милиарди долари.

Според нов доклад на фирмата за блокчейн сигурност SlowMist през първата половина на годината потребителите са депозирали 955,277 ETH на стойност $2.44 милиарда в Tornado Cash, като същевременно са изтеглили 892,573 ETH ($2.24 милиарда) от платформата.

Фирмата за сигурност приписва цифрите на тегленията и депозитите на „типични случаи на пране на пари„. Това означава, че през първата половина на годината чрез услугата са били незаконно изпрани милиарди долари.

Фирмата за блокчейн сигурност Chainalysis обаче твърди, че Tornado Cash е получила ETH на стойност над $7.6 милиарда от 2019 г. насам и 28.2% от тези средства са били или откраднати, или са дошли от санкционирани субекти.

Данните сочат, че за три години протоколът е обработил незаконни транзакции на стойност $2.14 милиарда.

SlowMist съобщава също, че Tornado Cash получава 74.7% от средствата, изпрани в блокчейна на ETH.

По-рано този месец Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ (OFAC) наложи санкции на миксера, а Министерството на финансите на САЩ забрани на американците да го използват, позовавайки се на опасения за националната сигурност.

По-късно през седмицата заподозреният разработчик на платформата беше арестуван по обвинения в пране на пари в Нидерландия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сривът на крипто пазара ще продължи, предупреждава анализатор


Министерството на финансите твърди, че протоколът е бил използван за изпиране на крипто активи на стойност $7 милиарда от 2019 г. насам.

Не всички крипто организации са съгласни със санкциите върху миксера: застъпническата група Coin Center разглежда възможността да оспори в съда санкциите на OFAC относно Tornado Cash.

Директорът по комуникациите на Coin Center Неерадж К. Агравал заяви, че групата смята, че „OFAC е превишила законовите си правомощия, като е наложила санкции на смарт договора Tornado Cash„.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини