Home

Tornado Cash е използван за изпирането на поне $2.4 милиарда в Етериум

23.08.2022 21:56 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tornado Cash е използван за изпирането на поне $2.4 милиарда в Етериум

Крипто търговците са използвали услугата за смесване на цифрови активи Tornado Cash, за да скрият Етериум на стойност милиарди долари.

Според нов доклад на фирмата за блокчейн сигурност SlowMist през първата половина на годината потребителите са депозирали 955,277 ETH на стойност $2.44 милиарда в Tornado Cash, като същевременно са изтеглили 892,573 ETH ($2.24 милиарда) от платформата.

Фирмата за сигурност приписва цифрите на тегленията и депозитите на “типични случаи на пране на пари“. Това означава, че през първата половина на годината чрез услугата са били незаконно изпрани милиарди долари.

Фирмата за блокчейн сигурност Chainalysis обаче твърди, че Tornado Cash е получила ETH на стойност над $7.6 милиарда от 2019 г. насам и 28.2% от тези средства са били или откраднати, или са дошли от санкционирани субекти.

Данните сочат, че за три години протоколът е обработил незаконни транзакции на стойност $2.14 милиарда.

SlowMist съобщава също, че Tornado Cash получава 74.7% от средствата, изпрани в блокчейна на ETH.

По-рано този месец Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ (OFAC) наложи санкции на миксера, а Министерството на финансите на САЩ забрани на американците да го използват, позовавайки се на опасения за националната сигурност.

По-късно през седмицата заподозреният разработчик на платформата беше арестуван по обвинения в пране на пари в Нидерландия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сривът на крипто пазара ще продължи, предупреждава анализатор


Министерството на финансите твърди, че протоколът е бил използван за изпиране на крипто активи на стойност $7 милиарда от 2019 г. насам.

Не всички крипто организации са съгласни със санкциите върху миксера: застъпническата група Coin Center разглежда възможността да оспори в съда санкциите на OFAC относно Tornado Cash.

Директорът по комуникациите на Coin Center Неерадж К. Агравал заяви, че групата смята, че “OFAC е превишила законовите си правомощия, като е наложила санкции на смарт договора Tornado Cash“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Worldcoin са изправени пред обвинения в манипулиране на цените и контрол на пазара

Компанията Worldcoin (WLD) е подложена на критики вследствие на обвинения в манипулиране на цените, които породиха опасения относно интегритета на пазарните ѝ дейности.

21.07.2024 15:00 1мин. четене

Личните данни на клиентите на Coinbase са засегнати при пробив в банкова система

По-рано този месец при пропуск в сигурността на банка, използвана от Coinbase, бяха разкрити личните данни на над 150 клиенти.

21.07.2024 8:00 1мин. четене

Крипто борсата WazirX предприема действия за възстановяване на откраднатите активи

В отговор на голяма кибератака WazirX, известна крипто борса в Индия, стартира програма за възнаграждения, чиято цел е да замрази и възстанови откраднатите активи.

20.07.2024 17:00 2мин. четене

$7.6 милиона са откраднати при скорошен крипто експлойт

Хакерските атаки и крипто измамите отново се увеличават, като са откраднати десетки милиони долари.

20.07.2024 9:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.