НАЧАЛО Крипто Крими

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

21.05.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

През 2021 г. COPA, група от компании, занимаващи се с Биткойн и крипто, заведе дело в съда, обвинявайки Райт в подправяне на документи и лъжесвидетелстване. Зад COPA стоят известни имена в крипто индустрията, включително Block, Inc. и Coinbase Global, Inc.

Терминът „одобрено“ показва, че съдебното решение е било официално прието и утвърдено от по-висшестоящ орган, което го прави правно обвързващо.

Съдия Мелър отхвърли претенциите на Крейг Райт, че той е “Сатоши Накамото“, създателят на Биткойн. Това решение е взето след петседмичен съдебен процес през март и оказва значително влияние върху продължаващите съдебни битки на Райт относно неговите твърдения.

Съдебното решение разкрива, че предприемачът е извършил множество фалшификации, като съдия Мелър заяви, че Райт е представил фалшиви документи в подкрепа на твърдението си и е използвал съдилищата като средство за измама.

Съдия Мелър подробно описва в решението, че Райт е фалшифицирал доказателства в голям мащаб. Той изтъкна, че доказателствата на Райт са „в най-добрия случай съмнителни или с много съмнителна релевантност, или изцяло косвени, а в най-лошия случай са изфабрикувани“.

Въпреки че по време на съдебния процес призна някои неавтентични документи, Райт последователно отказва да признае за каквито и да било фалшификации.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.