НАЧАЛО Биткойн

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

21.05.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

IntoTheBlock съобщава, че въвеждането на спот BTC ETF за американските пазари от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) бележи нова ера на институционално приемане на Биткойн. Крипто китовете са придобили Биткойн на стойност около $16.8 милиарда след одобрението на ETF в началото на годината.

Години наред крипто секторът очакваше институционално участие и пускането на спот BTC ETF и сега това вече е факт. И както се вижда, интересът към този нов инвестиционен инструмент само расте.

Платформата за анализ отбелязва, че количеството Биткойн, държано от големи инвеститори, известни като китове, се е върнало на нивата преди срива на FTX. Въпреки това, този път традиционните финансови фирми поеха ролята, изпълнявана преди това от мениджърите на криптоактиви.

От стартирането на ETF китовете са увеличили своите Биткойн притежания с 250,000 BTC. Докато минали лидери в индустрията като Genesis, FTX и Three Arrows Capital бяха унищожени по време на мечия пазар през 2022 г., оттогава се намесиха традиционни финансови субекти, натрупвайки значителни количества BTC.

Дълго време се очакваше хедж фондовете да закупят Биткойн ETF, а последните разкрития потвърждават, че институции като Millennium Management, JPMorgan, Morgan Stanley, Wells Fargo и много други са инвестирали огромни суми, подчертавайки нарастващото внимание към пазара на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.