НАЧАЛО Други

БРИКС: Защо срещата е толкова важна?

май 16, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Защо срещата е толкова важна?

Нарастващото присъствие на страните от БРИКС е значителен напредък през тази година. Докато aлиансът се подготвя за годишната си среща, тя се очертава да бъде едно от най-важните събития през тази година.

Ще бъдат обсъдени няколко важни теми, включително развитието на валутата на БРИКС, усилията за дедоларизация и потенциалното разширяване.

Дискусиите около въвеждането на валутата на БРИКС са сред най-важните аспекти на срещата на върха. Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандор потвърди, че на срещата ще се проведат дискусии именно относно въвеждането на валутата.

Въвеждането ѝ обаче не е лесна задача и изисква внимателно разработване, за да може тя да замени международното значение на щатския долар.

Освен това текущият въпрос за разширяването на държавите от БРИКС ще бъде важна тема за разговор. Повече от 20 държави поискаха членство в икономическия блок и обсъждането на процеса на включването им, ще бъде от решаващо значение.

Дали обаче усилията за разширяване ще се осъществят, предстои да разберем. Споразумение за разширяване несъмнено би довело до нарастване на международната мощ, но също така би създало необходимост от структура и продължаващо единство.

Въпросът дали Владимир Путин ще присъства на срещата на върха остава важен. Руският президент е поканен на събитието виртуално, но физическото му присъствие остава несигурно, тъй като се появиха коментари относно възможността той да бъде арестуван, ако се появи. Предстои да разберем дали Путин ще приеме виртуалната покана или не.

В заключение, предстоящата среща на върха на БРИКС през 2023 г. ще бъде значима поради няколко критични теми, които ще бъдат обсъдени.

Въвеждането на валутата на БРИКС, дедоларизацията, разширяването на държавите от БРИКС и евентуалното присъствие на Путин са сред основните въпроси, които ще определят хода на срещата на върха.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.