НАЧАЛО Други

БРИКС: Защо срещата е толкова важна?

16.05.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Защо срещата е толкова важна?

Нарастващото присъствие на страните от БРИКС е значителен напредък през тази година. Докато aлиансът се подготвя за годишната си среща, тя се очертава да бъде едно от най-важните събития през тази година.

Ще бъдат обсъдени няколко важни теми, включително развитието на валутата на БРИКС, усилията за дедоларизация и потенциалното разширяване.

Дискусиите около въвеждането на валутата на БРИКС са сред най-важните аспекти на срещата на върха. Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандор потвърди, че на срещата ще се проведат дискусии именно относно въвеждането на валутата.

Въвеждането ѝ обаче не е лесна задача и изисква внимателно разработване, за да може тя да замени международното значение на щатския долар.

Освен това текущият въпрос за разширяването на държавите от БРИКС ще бъде важна тема за разговор. Повече от 20 държави поискаха членство в икономическия блок и обсъждането на процеса на включването им, ще бъде от решаващо значение.

Дали обаче усилията за разширяване ще се осъществят, предстои да разберем. Споразумение за разширяване несъмнено би довело до нарастване на международната мощ, но също така би създало необходимост от структура и продължаващо единство.

Въпросът дали Владимир Путин ще присъства на срещата на върха остава важен. Руският президент е поканен на събитието виртуално, но физическото му присъствие остава несигурно, тъй като се появиха коментари относно възможността той да бъде арестуван, ако се появи. Предстои да разберем дали Путин ще приеме виртуалната покана или не.

В заключение, предстоящата среща на върха на БРИКС през 2023 г. ще бъде значима поради няколко критични теми, които ще бъдат обсъдени.

Въвеждането на валутата на БРИКС, дедоларизацията, разширяването на държавите от БРИКС и евентуалното присъствие на Путин са сред основните въпроси, които ще определят хода на срещата на върха.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.