НАЧАЛО Други

БРИКС: Какво ще стане ако държавите от Близкия изток се присъединят?

май 15, 2023 11:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Какво ще стане ако държавите от Близкия изток се присъединят?

Страните от БРИКС понастоящем нямат обща валута. Ако обаче те създадат такава и тя бъде приета от богатите на петрол държави от Близкия изток, това може да има значителни последици.

Ако държавите от Близкия изток приемат новата валута, може да се стигне до няколко резултата.

На първо място, силата на икономиките на страните от БРИКС би повлияла на стойността на новата валута. Политиките на съответните им централни банки също биха повлияли на стойността ѝ.

Ако валутата е стабилна и силна, тя би могла да бъде съперник на щатския долар и на други основни валути като еврото, паунда и йената.

Второ, ако държавите от Близкия изток приемат валутата на БРИКС, това може да повлияе на световните петролни пазари. Понастоящем петролът се търгува предимно в щатски долари, което дава на САЩ значително предимство в световната икономика.

Ако обаче валутата на БРИКС бъде широко приета за транзакции с петрол, това би могло да промени баланса на силите в полза на страните от БРИКС и да отнеме от влиянието на САЩ.

На трето място, приемането на нова валута би могло да доведе до нови икономически съюзи. Ако страните от БРИКС създадат успешна обща валута, други държави може да бъдат стимулирани да се присъединят към тях, което ще доведе до създаването на нови икономически блокове.

Това би могло да доведе до по-голямо икономическо сътрудничество между държавите, като се намали зависимостта от щатския долар в световната търговия.

В заключение, ако държавите от Близкия изток приемат валутата на БРИКС, това може да има значителни последици за световната икономика и международните отношения между Изтока и Запада.

Важно е обаче да се отбележи, че този сценарий е хипотетичен, тъй като страните от БРИКС все още не са въвели обща валута. Решението за въвеждане на нова валута ще бъде взето на следващата среща на върха през август в Южна Африка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

3 Отговори на “БРИКС: Какво ще стане ако държавите от Близкия изток се присъединят?”
  1. ДАНО ВСИЧКО ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ!
    ЧЕ, америката САМО ПЕЧАТИ ХАРТИЙКИ ДОЛАРИ.МИСЛИ СЕ,ЗА ГОСПОДСТВАЩА.ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА НА ПЛАНЕТАТА. УНИЩОЖАВА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ. РАЗРУШАВА И БОМБАДИРА НА СВОЯ ГЛАВА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ. УНИЩОЖИ – ЛИБИЯ,ИРАК,СИРИЯ.БОМБАДИРА И СЪРБИЯ. СЪЗДАДЕ АЛБАНИЯ И ТАМ СЪЗДАДЕ НАЙ ГОЛЯМАТА АМЕРИКАНСКА БАЗА.
    В МОМЕНТА СЕ БИЕ С РУСИЯ, ПОДКУКУРЕСВА И ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ.

  2. И аз съм за според мен новата валута ще е Биткойн и биткойна беше създаден именно от не съществуващия тогава Брикс начело със Китай Русия и Индия а не от някъде скапан японец 😂😂😂Тва с японеца беше най голямата глупост която чух за 21век 🤣🤣🤣!! Според мен новата валута вече е създадена и банките нищо не могат да направят по въпроса биткойна успя да фалира 5 банки в САЩ като създаде нова световна криза …Това го твърдя от многото проучвания и публицистични предавания които съм гледал западни и български ..! Успех на Брикс дано да приключи тиранията на” зелената сделка “

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.