Home

Путин ще бъде арестуван ако посети Южна Африка, предупрежава опозиционен лидер

30.04.2023 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Путин ще бъде арестуван ако посети Южна Африка, предупрежава опозиционен лидер

Според лидера на провинция Западен Кейп в Южна Африка руският президент Владимир Путин може да бъде арестуван по време на планираното си посещение в региона през август.

Международният наказателен съд (МНС) наскоро издаде заповед за арест на Путин, който трябва да присъства на конференцията на БРИКС във въпросната провинция.

Въпреки заповедта за арест южноафриканското правителство планира да приеме руския президент на срещата на върха, което предизвика безпокойство сред опозиционните лидери.

Уинде заяви, че неговата провинция, в която се намира туристическият град Кейптаун, не само ще се бори за основните права и свободи на южноафриканците, но и е готова да покаже солидарност с Украйна, като заеме позиция срещу грубата сила, отприщена от Русия срещу цивилното ѝ население.

Алън Уинд, опозиционен премиер, обвини Путин, че подкопава свободите на украинския народ и на тези, които му се противопоставят в собствената му страна.

Той смята, че е неприемливо и достойно за съжаление, че националното правителство възнамерява да приеме Путин на срещата на върха на БРИКС въпреки заповедта за арест.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Революцията на изкуствения интелект във финансовите технологии


Алиансът включва нововъзникващи икономики, сред които Русия, Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка като редица други изявяват желание да се присъединят.

Уинде обеща да предприеме действия и да нареди Путин да бъде арестуван от служителите на LEAP (Law Enforcement Advancement Plan), ако Южноафриканската полицейска служба не направи това.

Той смята, че правителството на Африканският национален конгрес (АНК) е по-загрижен за защитата на свободата на Путин, отколкото за осигуряването на свободи за южноафриканците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.