НАЧАЛО Други

Путин ще бъде арестуван ако посети Южна Африка, предупрежава опозиционен лидер

април 30, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Путин ще бъде арестуван ако посети Южна Африка, предупрежава опозиционен лидер

Според лидера на провинция Западен Кейп в Южна Африка руският президент Владимир Путин може да бъде арестуван по време на планираното си посещение в региона през август.

Международният наказателен съд (МНС) наскоро издаде заповед за арест на Путин, който трябва да присъства на конференцията на БРИКС във въпросната провинция.

Въпреки заповедта за арест южноафриканското правителство планира да приеме руския президент на срещата на върха, което предизвика безпокойство сред опозиционните лидери.

Уинде заяви, че неговата провинция, в която се намира туристическият град Кейптаун, не само ще се бори за основните права и свободи на южноафриканците, но и е готова да покаже солидарност с Украйна, като заеме позиция срещу грубата сила, отприщена от Русия срещу цивилното ѝ население.

Алън Уинд, опозиционен премиер, обвини Путин, че подкопава свободите на украинския народ и на тези, които му се противопоставят в собствената му страна.

Той смята, че е неприемливо и достойно за съжаление, че националното правителство възнамерява да приеме Путин на срещата на върха на БРИКС въпреки заповедта за арест.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Революцията на изкуствения интелект във финансовите технологии


Алиансът включва нововъзникващи икономики, сред които Русия, Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка като редица други изявяват желание да се присъединят.

Уинде обеща да предприеме действия и да нареди Путин да бъде арестуван от служителите на LEAP (Law Enforcement Advancement Plan), ако Южноафриканската полицейска служба не направи това.

Той смята, че правителството на Африканският национален конгрес (АНК) е по-загрижен за защитата на свободата на Путин, отколкото за осигуряването на свободи за южноафриканците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.