Home

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

22.06.2024 9:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС - икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

Ануар потвърди решението в интервю за китайското информационно издание “Гуанча”, като подчерта стратегическия интерес на Малайзия да си сътрудничи с Китай в условията на напрежението между тях и САЩ. Този ход следва неотдавнашното заявление на Тайланд за членство в БРИКС.

Руският президент Владимир Путин посети Северна Корея, в резултат на което беше сключен пакт за взаимна отбрана, с който да се подкрепят срещу агресия. Това споразумение бележи края на международната изолация на Северна Корея и балансира зависимостта на Русия от Китай.

Последвалото посещение на Путин във Виетнам подчертава неговото продължаващо политическо влияние в Азия.

Същевременно САЩ се борят да не изостават от отбранителните възможности на Китай и търсят сътрудничество със съюзници в областта на отбранителното производство.

Американско-японският форум за промишлено сътрудничество в областта на отбраната има за цел да подобри въздушната отбрана, поддръжката на военни кораби и самолети, както и веригите на доставки.

Конфликтът между САЩ и Китай по всяка вероятност ще има глобални последици, но подкрепата на все повече азиатски държави за политиките на БРИКС накланя везните към съюза.

Макар и на пръв поглед икономиката на САЩ да изглежда стабилна, дедоларизацията, нарастващия дълг и геополитическото напрежение може да променят това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.