Home

Русия и Северна Корея се обединяват срещу Запада

19.06.2024 13:33 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия и Северна Корея се обединяват срещу Запада

В рамките на всеобхватно стратегическо партньорство руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун подписаха споразумение за по-нататъшно развитие на икономическото и военното си сътрудничество.

Срещата, която продължи повече два часа повече от предвиденото, започна с разговор на четири очи. В отговор на ситуацията в Украйна Путин се възползва от възможността да похвали подкрепата на Северна Корея за страната му, като заяви, че връзките им ще бъдат укрепени срещу хегемонията на САЩ.

Русия е подложена на западни санкции заради дейността си в Украйна, докато Северна Корея е изправена пред строги ограничения от страна на Съвета за сигурност на ООН заради оръжейната си програма.

Някои доклади сочат, че Северна Корея може да предостави на Русия боеприпаси в замяна на икономическа помощ и трансфер на технологии, което би дало тласък на ядрените и ракетните програми, провеждани от Ким. По време на срещата той заяви, че отношенията между страната му и Русия са по-близки от съветско време и обеща пълна подкрепа за военните действия на Москва в Украйна.

Според информацията някои предложения коментирани на срещата сочат, че вместо да дава пари на Русия чрез продажба на боеприпаси, Северна Корея може да помогне за увеличаване на запасите от ядрени устройства.

Във Вашингтон държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че посещението на Путин в Северна Корея илюстрира как Русия се опитва да развива и укрепва отношенията си с държави, които могат да ѝ предоставят това, от което се нуждае, за да продължи агресивната война, която започна срещу Украйна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.