Home

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

18.06.2024 12:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса Източник: https://watcher.guru/news/brics-2-new-countries-announce-plans-to-join-the-alliance

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

Това ще бъде още една стъпка в растежа на деветчленен блок, който добави ОАЕ, Египет, Етиопия и Иран в началото на годината; това беше първото й разширяване от 2001 г. насам.

През последното десетилетие глобалната геополитика все повече се повлиява от БРИКС, тъй като се стреми да промени глобалните финанси чрез натиск за разширяване и дедоларизация към многополюсен свят.  Включването на Малайзия и Тайланд е част от този план.

Ануар Ибрахим, министър-председател на Малайзия, потвърди, че страната му иска да се присъедини към БРИКС и очаква отговора на Южна Африка.

Тайланд също планира да стане част от този съюз през 2024 г., като по този начин ще стане първата страна в Югоизточна Азия, която ще направи това. Съобщава се, че около 30 държави се борят за членство в БРИКС, което показва повишена привлекателност на този съюз.

Въпросът е колко нови държави-членки ще бъдат добавени, както и какво въздействие могат да окажат, хвърляйки светлина върху бъдещите тенденции в развитието и дългосрочните цели на БРИКС на следващата среща на върха.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.