Home

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

22.06.2024 8:05 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

Това решение следва неотдавнашното споразумение с Русия, която през октомври 2024 г. ще председателства срешата на алианса БРИКС.

По време на посещението си във Виетнам тази седмица руският президент Владимир Путин подписа няколко споразумения с виетнамското правителство, включително едно за осъществяване на двустранна търговия в местните им валути. Тази визита е част от поредица дипломатически пътувания на Путин, които включват и важно посещение в Северна Корея за първи път от повече от десетилетие.

Освен това Путин заяви, че над 60% от търговията между Русия и Виетнам вече се осъществява без щатски долар и евро.

През тази година блокът БРИКС беше основен акцент в геополитическите дискусии, особено след плановете му за разширяване, първото от 2001 г. насам. В момента има над 30 държави, които са изразили интерес да се присъединят към него.

БРИКС ясно изрази намеренията си да се разшири и да преследва дедоларизация като основни цели. Последното споразумение с Виетнам представлява важна стъпка в стратегията им за намаляване на зависимостта от щатския долар в международната търговия.

Продължаващите усилия на БРИКС да увеличи броя на членовете си и да насърчи валутната диверсификация подчертават променящия се пейзаж в глобалните икономически съюзи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.