НАЧАЛО Други

БРИКС свиква извънредна среща на лидерите още днес

ноември 21, 2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС свиква извънредна среща на лидерите още днес

Насред настоящите световни събития лидерите от алианса БРИКС се събират спешно тази седмица в отговор на ескалиращата криза в Газа.

Съобщения от руската информационна агенция ТАСС сочат, че извънредната среща, насрочена за вторник, ще се проведе чрез видеоконференция и ще бъде посветена главно на развоя на ситуацията в Близкия изток.

Тази среща е важна на фона на няколко скорошни международни събития. По-специално, президентските избори в Аржентина привидно промениха положението ѝ в рамките на блока БРИКС.

След като новият президент Хавиер Милей сигнализира за намеренията си да насочи страната към доларизация, това повдига въпроси за бъдещето на страната в този съюз.

Основният дневен ред на тази спешна среща е колективно справяне с хуманитарната криза в Газа, като се очаква всяка страна членка да представи своята позиция по въпроса.

Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса вече направи официално изявление и се очаква да произнесе встъпителните думи по време на конференцията.

Очакваният резултат е единно изявление, изготвено съвместно от държавите от алианса БРИКС, което да покаже тяхната солидарност в лицето на тази неотложна извънредна ситуация. Тази среща е от първостепенно значение, тъй като блокът се подготвя за предстоящата решаваща година, белязана от предстоящи планове за разширяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.