НАЧАЛО Биткойн

Добри новини за Биткойн – Хавиер Милей е новият президент на Аржентина

ноември 20, 2023 11:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добри новини за Биткойн – Хавиер Милей е новият президент на Аржентина

През идната седмица Аржентина ще има нов президент, тъй като на изборите победи Хавиер Милей, аутсайдер от крайнодясното либертарианско пространство.

Победата на Милей получи признание в крипто общността поради неговата благоприятна спрямо Биткойн позиция и противопоставяне на централните банки.

Тази значителна промяна в ръководството настъпва на фона на предизвикателни времена за Аржентина, която се бори със силен инфлационен натиск и икономика в хаос.

Предварителните резултати сочат, че Милей си е осигурил почти 56% от гласовете, изпреварвайки своя съперник, министъра на икономиката Серхио Маса, който получи 44%. Съобщенията сочат, че са преброени близо 90 % от гласовете, а Маса е признал поражението си.

По време на победната си реч в Буенос Айрес на 19 ноември Милей заяви:

Днес започва възстановяването на Аржентина. Това е сигнал за края на упадъка на нашата нация. Ерата на упадъка достигна своя край и няма връщане назад.

Аржентина е готова да възвърне полагащата ѝ се позиция на световната сцена. Нашият ангажимент се простира до сътрудничество с всички държави от свободния свят в оформянето на един по-проспериращ свят.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поднесе своите поздравления на Милеи, както и известният защитник на Биткойн Макс Кийзър пожела среща между Милей и президента на Ел Салвадор Найиб Букеле, на която да се обсъди Биткойн.

Появиха се съобщения, в които се посочва, че хипернадутите аржентински песота са били използвани като конфети по време на празничните моменти след победата. Според Trading Economics текущата инфлация в Аржентина е тревожно висока и възлиза на 142%.

По-рано тази година Биткойн достигна исторически връх спрямо местната валута, което отразява продължаващите икономически предизвикателства.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.