НАЧАЛО Други

БРИКС: Аржентина няма да се присъедини към съюза

ноември 20, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Аржентина няма да се присъедини към съюза

"Аржентина няма да влезе в БРИКС", заяви Диана Мондино, кандидат за поста министър на външните работи на Аржентина след президентските избори.

Kогато бе попитана дали страната ще се присъедини към БРИКС на 1 януари 2024 г. тя отговори негативно, заявявайки:

Не разбирам защо има толкова голям интерес към БРИКС.

На 19 ноември, десният политик Хавиер Милей спечели президентските избори в Аржентина. Той ще навлезе в длъжност на 10-ти декември. Милей защитава доларизацията на икономиката и външна политика, насочена към Израел и Съединените щати. Той също така е против присъединяването на Аржентина към БРИКС.

В момента, БРИКС включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. През август по време на срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург, Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия бяха поканени да станат пълноправни членове на групата от 1 януари 2024 г.

Според мнозина интересът на Аржентина да се присъедини към БРИКС се дължеше на значителното глобално присъствие на блока, който обхваща 25% от сушата и малко над 40% от населението на света.

Като цяло за по запознатите е ясно, че интересът на странта да се присъедини към алианса датира от десетилетие, като Аржентина участва в срещите на БРИКС през 2014 г. и 2018 г. Именно неотдавнашните ангажименти, включително срещите с лидери от Китай, Русия и Индия, подновиха кандидатурата на Аржентина за пълноправно членство, която сега бе подкрепена от Бразилия.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.