НАЧАЛО Други

БРИКС: Путин официално обяви, че съюза разработва собствена финансова система

08.06.2024 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Путин официално обяви, че съюза разработва собствена финансова система

БРИКС официално обяви, че стартира независима платежна система, като самият руски президент Владимир Путин потвърди работата по проекта по време на конференцията SPIEF 2024, която се провежда в страната.

Той заяви:

… Работим върху наша собствена независима платежна система, свободна от политически натиск, злоупотреби и външна намеса.

Президентът на Русия излезе на сцената, за да представи проекта и да подчертае значението му за по-нататъшните стремежи на блока.

Путин напомни още, че тази година към БРИКС се присъединиха нови участници в лицето на Саудитска Арабия, Иран, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Египет и Етиопия.

Освен това той отбеляза, че алиансът „има огромен потенциал за присъединяване на нови участници“ от различни континенти, като според информацията 7 страни са изявили желание да се присъединят още тази година. След това той изрази подкрепата на Москва за насърчаване на тези усилия за разширяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.