Home

Ако бяхте купили злато за $1,200 през 2020 година, колко щяхте да имате сега?

08.06.2024 17:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ако бяхте купили злато за $1,200 през 2020 година, колко щяхте да имате сега?

Преди повече от четири години правителството на САЩ започна да раздава стимулиращи чекове на гражданите, засегнати от икономическото въздействие на Ковид пандемията и свързаните с нея ограничения. Инвестирането на тези средства в различни активи, включително злато, бе популярен избор.

Вътрешната данъчна служба на САЩ (IRS) инициира първия кръг на финансовата помощ, известна като плащания за икономическо въздействие, съгласно Закона за помощ, облекчение и икономическа сигурност при коронавируси (CARES), в размер на $1,200 на физическо лице (плюс $500 на дете), считано от средата на април 2020 г.

За тези, които са избрали да инвестират своя стимулиращ чек в злато по това време, решението се е оказало умерено печелившо. Оттогава цената на златото се повиши значително, като неотдавна достигна исторически връх (ATH).

По-конкретно, инвестиция от $1,200 в злато на 18 април 2020 г., когато цената му е била $1,710.14 за тройунция, или $54,982.12 за килограм, сега би струвала приблизително $1,608 (около 34% повишение) спрямо цената към 8 юни от $2,293 за тройунция. Това представлява прилична печалба за тези, които са решили да продават на днешните цени.

Икономистът и любител на златото Питър Шиф посочи, че златото е поевтиняло с над $40 след новината, че Китай не е закупил никакво злато през май за първи път от 18 месеца.

Шиф твърди, че това може да се разглежда като бичи индикатор, тъй като предполага, че златото е достигнало нови рекордни стойности без подкрепа от страна на Китай.

В обобщение, инвестирането в злато, когато правителството на САЩ започна да издава стимулиращи чекове на стойност $,200 през 2020 г., би било умерено печелившо решение, тъй като оттогава стойността на златото се е увеличила с над 36%. Показателите сочат, че възходящата траектория на златото може да продължи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.