НАЧАЛО Други

БРИКС: Американски сенатор отправя сериозно предупреждение за съюза

26.01.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Американски сенатор отправя сериозно предупреждение за съюза

Американският сенатор Марко Рубио изрази опасения относно разширяването на БРИКС и потенциалната заплаха за Съединените щати и тяхната валута.

Сенаторът от Флорида твърди, че продължаващото разрастване на тази коалиция може да попречи на ефективността на санкциите, наложени от САЩ на други държави.

Рубио отбеляза:

Ако настоящите тенденции се запазят, за Съединените щати ще става все по-трудно да осуетяват международното насилие и потисничество чрез санкции.

От създаването си БРИКС активно работи за намаляване на глобалната зависимост от щатския долар. През изминалата година тази мисия набра скорост с въвеждането на BRICS Pay и разширяването на блока. Очакваният растеж е на хоризонта и за алианса през 2024 г.

Сенатор Рубио подчерта още, че е необходимо правителството на САЩ да затвърди съюзите с държави като Аржентина и други, които се интересуват от БРИКС. Аржентина също бе поканена да се присъедини към съюза, но отказа поканата.

Той заяви:

Милеи предприема правилните стъпки, за да бъде приятел на Съединените щати. Администрацията на Байдън би било добре да отвърне на удара, защото в наши дни приятелите са малко.

Тъй като санкциите в отношенията между САЩ и Русия продължават, държавите са все по-склонни да намалят зависимостта си от щатския долар. Предизвикателствата, породени от битката на Америка с инфлацията през 2023 г. и повишаването на лихвените проценти, допълнително усложняват ситуацията.

Ето защо Рубио подчерта значението на възстановяването и укрепването на тези отношения, преди БРИКС да придобие допълнително влияние.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.