Home

БРИКС: 7 държави подадоха молби за членство в рамките на седмица

23.06.2024 9:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: 7 държави подадоха молби за членство в рамките на седмица

Интересът към членството в блока БРИКС се увеличава, като само за една седмица след неотдавнашната среща на външните министри седем държави подадоха молби за присъединяване.

Делси Родригес, вицепрезидент на Венецуела, обяви по време на икономически семинар в Каракас, че южноамериканската нация е поредният нов кандидат.

Това следва ходът на блока по време на годишната среща на върха през 2023 г., когато той покани и одобри присъединяването на Иран, Етиопия, Египет и ОАЕ.

Наред с Венецуела за членство са кандидатствали още Тайланд, Малайзия, Зимбабве, Колумбия, Виетнам и Пакистан. Родригес подчерта готовността на Венецуела да приеме променящия се световен ред.

Пакистан, чрез сенатор Мушахид Хюсеин Сайед, изрази интереса си да се присъедини към БРИКС за първи път, като подчерта нарастващите усилия на Русия и Китай в Югоизточна Азия за засилване на влиянието на БРИКС.

С Тайланд и Малайзия, които се подготвят за членство, БРИКС е готов за потенциално второ разширяване на годишната си среща на върха през октомври 2024 г., което подчертава нарастващото геополитическо значение на алианса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.