НАЧАЛО Други

Bitwise стартира нов Web3 ETF

октомври 5, 2022 12:06 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitwise стартира нов Web3 ETF

Bitwise Asset Management стартира Web3 ETF, тъй като някои от най-големите фондове, свързани с крипто, показаха признаци на възстановяване въпреки продължаващия спад на криптовалутите.

Bitwise Web3 ETF (BWEB) проследява собствен индекс, който инвестира в до 40 компании, чиито перспективи за бъдещ растеж са пряко свързани с развитието на Web3. Според компанията повече от 85% от портфолиото ще бъдат компании, пряко свързани с такива теми и бизнес дейности.

Главният изпълнителен директор на Bitwise Хънтър Хорсли нарече криптовалутите “крайъгълен камък на Web3”, като добави, че много от компаниите в портфейла на фонда съсредоточават бизнеса си около блокчейн технологията.

Основните холдинги в ETF-а са Coinbase, Roblox, Equinix, Meta Platforms (бившия Facebook) и Unity Software.

Днешните Web3 компании не само помагат за преоформянето на интернет, какъвто го познаваме, но са и сред някои от най-разривните и най-бързо развиващите се фирми в света“, каза Хорсли в изявление. “Bitwise Web3 ETF има за цел да се възползва от тази голяма възможност, като предложи на инвеститорите в иновации лесен начин за достъп до това пространство.

Пускането на ETF следва SoFi, която пусна на пазара Web3 ETF (TWEB) през август. От пускането си на пазара фондът е спаднал с 12.5%, но през последния месец е нараснал с 3.9%.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Конгресът на САЩ разглежда рамка за регулиране на крипто


BWEB е вторият ETF на Bitwise. Неговият Crypto Industry Innovators ETF (BITQ), който стартира през май 2021 г., има около $64 милиона в управлявани активи. Спадът от близо 67% от началото на годината досега, BITQ се е повишил с около 2% в сравнение с преди месец.

Как се справят други ETF, свързани с крипто?

Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK) – най-големият блокчейн ETF в САЩ с около $500 милиона в активи под управление – също показва признаци на възстановяване в последно време.

Няколко дни след повече от три четвърти от годината BLOK беше спаднал с около 51% за 2022 г., считано от вторник сутринта. Но фондът, чиито главни притежатели са MicroStrategy, IBM и Accenture, се е върнал с 0,1% през последния месец.

ProShares Bitcoin Strategy ETF, който стана първият в САЩ, инвестиращ предимно във фючърси на биткойн при стартирането си през октомври миналата година, се е повишил с повече от 8% през последните 30 дни въпреки възвръщаемостта от началото на годината от -57%.

През последния месец Биткойн (BTC) се е повишил с 1.3%, докато Етериум (ETH) е спаднал с 13.4%. BTC и ETH са спаднали с по около 60% в сравнение с преди 12 месеца.

Дейв Надиг, финансов футурист във VettaFi, заяви, че крипто екосистемата е показала устойчивост през последните месеци.

Въпреки че може да е било крипто зима, има много признаци, че това само подготвя сцената за следващата крипто пролет. Блокчейн технологията не си отива и разклащането на хиперболата всъщност е положително в дългосрочен план за индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Илон Мъск: Придобиването на Twitter продължава по план


Други фондове, които все още не показват положителна възвръщаемост, поне намаляват загубите си в последно време.

ETF Siren Nasdaq NexGen Economy (BLCN) и ETF First Trust Indxx Innovative Transaction & Process (LEGR) са спаднали съответно с 46% и 27% досега през 2022 г. Но BLCN е спаднал с 8.5% през последния месец, докато LEGR с 2.8% за този период.

Като цяло, инвестиционните продукти с дигитални активи, включително ETF-ите, отчитат трета поредна седмица на приток на средства през миналата седмица, според CoinShares, като за този период в такива продукти са влезли около $10 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.