НАЧАЛО Други

Bitwise стартира нов Web3 ETF

октомври 5, 2022 12:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitwise стартира нов Web3 ETF

Bitwise Asset Management стартира Web3 ETF, тъй като някои от най-големите фондове, свързани с крипто, показаха признаци на възстановяване въпреки продължаващия спад на криптовалутите.

Bitwise Web3 ETF (BWEB) проследява собствен индекс, който инвестира в до 40 компании, чиито перспективи за бъдещ растеж са пряко свързани с развитието на Web3. Според компанията повече от 85% от портфолиото ще бъдат компании, пряко свързани с такива теми и бизнес дейности.

Главният изпълнителен директор на Bitwise Хънтър Хорсли нарече криптовалутите „крайъгълен камък на Web3“, като добави, че много от компаниите в портфейла на фонда съсредоточават бизнеса си около блокчейн технологията.

Основните холдинги в ETF-а са Coinbase, Roblox, Equinix, Meta Platforms (бившия Facebook) и Unity Software.

Днешните Web3 компании не само помагат за преоформянето на интернет, какъвто го познаваме, но са и сред някои от най-разривните и най-бързо развиващите се фирми в света„, каза Хорсли в изявление. „Bitwise Web3 ETF има за цел да се възползва от тази голяма възможност, като предложи на инвеститорите в иновации лесен начин за достъп до това пространство.

Пускането на ETF следва SoFi, която пусна на пазара Web3 ETF (TWEB) през август. От пускането си на пазара фондът е спаднал с 12.5%, но през последния месец е нараснал с 3.9%.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Конгресът на САЩ разглежда рамка за регулиране на крипто


BWEB е вторият ETF на Bitwise. Неговият Crypto Industry Innovators ETF (BITQ), който стартира през май 2021 г., има около $64 милиона в управлявани активи. Спадът от близо 67% от началото на годината досега, BITQ се е повишил с около 2% в сравнение с преди месец.

Как се справят други ETF, свързани с крипто?

Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK) – най-големият блокчейн ETF в САЩ с около $500 милиона в активи под управление – също показва признаци на възстановяване в последно време.

Няколко дни след повече от три четвърти от годината BLOK беше спаднал с около 51% за 2022 г., считано от вторник сутринта. Но фондът, чиито главни притежатели са MicroStrategy, IBM и Accenture, се е върнал с 0,1% през последния месец.

ProShares Bitcoin Strategy ETF, който стана първият в САЩ, инвестиращ предимно във фючърси на биткойн при стартирането си през октомври миналата година, се е повишил с повече от 8% през последните 30 дни въпреки възвръщаемостта от началото на годината от -57%.

През последния месец Биткойн (BTC) се е повишил с 1.3%, докато Етериум (ETH) е спаднал с 13.4%. BTC и ETH са спаднали с по около 60% в сравнение с преди 12 месеца.

Дейв Надиг, финансов футурист във VettaFi, заяви, че крипто екосистемата е показала устойчивост през последните месеци.

Въпреки че може да е било крипто зима, има много признаци, че това само подготвя сцената за следващата крипто пролет. Блокчейн технологията не си отива и разклащането на хиперболата всъщност е положително в дългосрочен план за индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Илон Мъск: Придобиването на Twitter продължава по план


Други фондове, които все още не показват положителна възвръщаемост, поне намаляват загубите си в последно време.

ETF Siren Nasdaq NexGen Economy (BLCN) и ETF First Trust Indxx Innovative Transaction & Process (LEGR) са спаднали съответно с 46% и 27% досега през 2022 г. Но BLCN е спаднал с 8.5% през последния месец, докато LEGR с 2.8% за този период.

Като цяло, инвестиционните продукти с дигитални активи, включително ETF-ите, отчитат трета поредна седмица на приток на средства през миналата седмица, според CoinShares, като за този период в такива продукти са влезли около $10 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене