НАЧАЛО Регулации

Конгресът на САЩ разглежда рамка за регулиране на крипто

05.10.2022 9:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конгресът на САЩ разглежда рамка за регулиране на крипто

В САЩ се водят дебати за регулиране на криптовалутите, в които Конгресът се превърна в решаващ фактор за въвеждането на рамка. 

Няколко законопроекта, свързани с регулирането на подривния клас активи, бяха представени пред законодателите.

Съветът за надзор на финансовата стабилност (FSOC), който се състои от водещи регулаторни органи на Съединените щати, установи критични пропуски в регулациите на криптовалутите. 

Reuters съобщава, че FSOC призова Конгресът да приеме необходимото законодателство за регулиране на криптовалутите и да облекчи всички финансови рискове, породени от сектора.

Панел от експерти твърди, че законите трябва да се занимаят с ограничения надзор на спот пазара на токени, които не са класифицирани като ценни книжа, възможностите за регулаторен арбитраж и дали крипто фирмите трябва да имат одобрение да интегрират определени услуги.

FSOC смята, че е необходимо да се справи с въпроса за конфликта на интереси и злоупотребата с търговски практики като приеме закон, който предоставя правомощия за изготвяне на правила на федералните финансови регулатори. Eкспертната група препоръчва създаването на орган, който да упражнява надзор върху дейността на крипто фирмите.

Освен това FSOC призова Конгреса да създаде федерална рамка за емитентите на стабилни монети и да се занимае с въпроси като интегритета на пазара и защитата на потребителите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment


В отговор на препоръката на FSOC министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че групата предлага здрава основа за политиците, докато те работят за минимизиране на рисковете за финансовата стабилност.

Докладът на FSOC следва редица други, които бяха публикувани миналия месец във връзка с изпълнителната заповед на Белия дом. Препоръките са в съответствие с изпълнителната заповед на Джо Байдън, с която се нарежда на федералните агенции да проучат криптовалутите. Беше публикувана рамка за крипто регулиране, която призовава за приемане на закони за защита на потребителите. Белият дом отбеляза, че криптовалутите представляват значителен риск за потребителите. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Турция иска де приведе крипто законите си с международните стандарти

На 16 май управляващата партия в Турция внесе в парламента проектозакон, чиято цел е да регулира криптовалутите. В това законодателно предложение се набляга на лицензирането и регистрацията на доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, за да се спазват международните стандарти.

17.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.