НАЧАЛО Регулации

Конгресът на САЩ разглежда рамка за регулиране на крипто

октомври 5, 2022 9:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конгресът на САЩ разглежда рамка за регулиране на крипто

В САЩ се водят дебати за регулиране на криптовалутите, в които Конгресът се превърна в решаващ фактор за въвеждането на рамка. 

Няколко законопроекта, свързани с регулирането на подривния клас активи, бяха представени пред законодателите.

Съветът за надзор на финансовата стабилност (FSOC), който се състои от водещи регулаторни органи на Съединените щати, установи критични пропуски в регулациите на криптовалутите. 

Reuters съобщава, че FSOC призова Конгресът да приеме необходимото законодателство за регулиране на криптовалутите и да облекчи всички финансови рискове, породени от сектора.

Панел от експерти твърди, че законите трябва да се занимаят с ограничения надзор на спот пазара на токени, които не са класифицирани като ценни книжа, възможностите за регулаторен арбитраж и дали крипто фирмите трябва да имат одобрение да интегрират определени услуги.

FSOC смята, че е необходимо да се справи с въпроса за конфликта на интереси и злоупотребата с търговски практики като приеме закон, който предоставя правомощия за изготвяне на правила на федералните финансови регулатори. Eкспертната група препоръчва създаването на орган, който да упражнява надзор върху дейността на крипто фирмите.

Освен това FSOC призова Конгреса да създаде федерална рамка за емитентите на стабилни монети и да се занимае с въпроси като интегритета на пазара и защитата на потребителите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment


В отговор на препоръката на FSOC министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че групата предлага здрава основа за политиците, докато те работят за минимизиране на рисковете за финансовата стабилност.

Докладът на FSOC следва редица други, които бяха публикувани миналия месец във връзка с изпълнителната заповед на Белия дом. Препоръките са в съответствие с изпълнителната заповед на Джо Байдън, с която се нарежда на федералните агенции да проучат криптовалутите. Беше публикувана рамка за крипто регулиране, която призовава за приемане на закони за защита на потребителите. Белият дом отбеляза, че криптовалутите представляват значителен риск за потребителите. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.