НАЧАЛО Регулации

Конгресът на САЩ разглежда рамка за регулиране на крипто

октомври 5, 2022 9:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конгресът на САЩ разглежда рамка за регулиране на крипто

В САЩ се водят дебати за регулиране на криптовалутите, в които Конгресът се превърна в решаващ фактор за въвеждането на рамка. 

Няколко законопроекта, свързани с регулирането на подривния клас активи, бяха представени пред законодателите.

Съветът за надзор на финансовата стабилност (FSOC), който се състои от водещи регулаторни органи на Съединените щати, установи критични пропуски в регулациите на криптовалутите. 

Reuters съобщава, че FSOC призова Конгресът да приеме необходимото законодателство за регулиране на криптовалутите и да облекчи всички финансови рискове, породени от сектора.

Панел от експерти твърди, че законите трябва да се занимаят с ограничения надзор на спот пазара на токени, които не са класифицирани като ценни книжа, възможностите за регулаторен арбитраж и дали крипто фирмите трябва да имат одобрение да интегрират определени услуги.

FSOC смята, че е необходимо да се справи с въпроса за конфликта на интереси и злоупотребата с търговски практики като приеме закон, който предоставя правомощия за изготвяне на правила на федералните финансови регулатори. Eкспертната група препоръчва създаването на орган, който да упражнява надзор върху дейността на крипто фирмите.

Освен това FSOC призова Конгреса да създаде федерална рамка за емитентите на стабилни монети и да се занимае с въпроси като интегритета на пазара и защитата на потребителите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment


В отговор на препоръката на FSOC министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че групата предлага здрава основа за политиците, докато те работят за минимизиране на рисковете за финансовата стабилност.

Докладът на FSOC следва редица други, които бяха публикувани миналия месец във връзка с изпълнителната заповед на Белия дом. Препоръките са в съответствие с изпълнителната заповед на Джо Байдън, с която се нарежда на федералните агенции да проучат криптовалутите. Беше публикувана рамка за крипто регулиране, която призовава за приемане на закони за защита на потребителите. Белият дом отбеляза, че криптовалутите представляват значителен риск за потребителите. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене