НАЧАЛО Биткойн

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

октомври 21, 2021 15:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

ProShares Bitcoin Strategy ETF отбеляза обем от около $1 милиард в деня на откриването си, като 24,313 милиона акции на BITO се изтъргуваха.

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.

Това е вторият най-впечатляващ дебют, изоставайки малко зад BlackRock U.S. Carbon Transition Readiness ETF, който отчете $1.16 милиарда в обем при дебюта си през април.

Фючърсният ETF на ProShares стартира на Нюйоркската фондова борса (NYSE) на 19-ти октомври с начална цена от $40.88. Според данни от TradingView, BITO приключи деня на $41.94, като общо 24.313 милиона акции бяха изтъргувани, което се равнява на обем за първия ден от малко над $1 милиард.

Коментирайки представянето на BITO в деня на откриване, старшият ETF анализатор на Bloomberg Ерик Балкунас туитна, че ETF-ът на ProShares е може би най-големият по отношение на “естествен” интерес.

Балкунас каза, че ETF-ът на Blackrock (LCTU) е “неестествен” в това отношение, тъй като се ръководи от “един предварително планиран гигантски инвеститор”. Дневният обем на LCTU също падна до между $2 милиона $6 милиона в дните след старта.

Докато представянето бележи значително постижение за ProShares и крипто сектора, Балкунас предупреди, че това може да има последици за следващата по ред компания, която ще пусне свои собствени Биткойн фючърсен ETF:

Другият резултат от днес е, че прави живота много по-труден за успеха на следващия по ред ETF.

Времето е от съществено значение. Всеки ден има значение, защото след като ETF стане [достатъчно известен] и има тонове ликвидност, е практически невъзможно тя да се открадне.

След стартирането на ETF на ProShares във вторник, председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Гари Генслер очерта в интервю защо той и SEC предпочитат ETF, подкрепен от фючърси на Биткойн, за разлика от спот цената на BTC.

“Фючърсите на BTC се наблюдават от сестринската агенция на SEC, [CFTC], през последните четири години.

Имате нещо, което е било наблюдавано през последните четири години от федерален регулаторен орган, а също така е включено в юрисдикцията на SEC чрез Закона за инвестиционните компании от 1940 г.”

Фючърсният ETF на Valkyrie се очаква да бъде вторият продукт, който ще се присъедини към BITO на NYSE тази седмица.


Не Пропускай: 
Биткойн не може да бъде спрян, какво следва?

Той дръзко смени своя тикер на BTFD, което е съкращение за ‘Buy The F-ing Dip’.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Централизацията на Биткойн майнинга през годините

През последните години се наблюдава постепенна, но постоянна тенденция все по-малко пулове за добив на Биткойн (BTC) да доминират в по-голямата част от световната мрежа и да откриват блокове.

септември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Биткойн или фиат: Кое е по-добре за Индия на фона на спадащата рупия

Индийската рупия (INR) преживя труден месец, като отбеляза забележимо поевтиняване на валутния пазар въпреки последните тенденции на дезинфлация на цените в страната.

септември 24, 2023 15:00 2 мин. четене

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене

Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

В резултат на базовата технология на Биткойн по време на общите избори в Гватемала през 2023 г. се появи забележителен случай. 

септември 24, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.