НАЧАЛО Биткойн

Биткойн и златото достигнаха нови исторически рекорди в един и същи ден

06.03.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и златото достигнаха нови исторически рекорди в един и същи ден

Биткойн (BTC) отбеляза значителен скок, като на 5 март надхвърли $69,200, отбелязвайки нов етап в историята на цената си.

Това постижение в сферата на Биткойн съвпадна със значими събития на традиционните финансови пазари, а именно със златото, което в същия ден достигна безпрецедентен връх.

Освен това спот цената на златото се покачи до рекордните $2,130 около 15:30 ч. българско време на 5 март, надминавайки предишния си връх от около $2,000, регистриран в началото на декември.

В рамките на по-малко от два часа Биткойн също влезе в историята, като около 17:00 ч. българско време достигна исторически връх от $69,230 на Coinbase. Този нов връх за Биткойн се случи повече от две години след предишния му скок до $69,000 на 9 ноември 2021 г.

Това синхронизирано достигане на нови исторически върхове както за Биткойн, така и за златото, представлява забележителен етап, като подобни случаи са безпрецедентни от създаването на Биткойн през 2009 г., както показват ценовите графики.

Мнозина в общността тълкуваха тези събития като пореден удар по фиатните валути, разглеждайки както златото, така и Биткойн като потенциални защити срещу обезценяването на фиатните валути и инфлацията. Някои анализатори обясняват ралито при златото и Биткойн с очакването за бъдещи по-ниски лихвени проценти, насочени към управление на натоварването с държавен дълг.

Според Матю Уелър, ръководител на глобалните проучвания на StoneX, настоящият фон на относително високи лихвени проценти, надхвърлящи 4.5% в развитите страни, създава предпоставки за тези едновременни върхове. Уелър изтъкна различни фактори, като повишения апетит за риск, трайната инфлация, нарастващите нива на дълга и геополитическото напрежение, които подтикват трейдърите към алтернативни активи, отдалечени от традиционните фиатни валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.