НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Вижда се светло бъдеще за криптовалутата – Galaxy Digital

март 24, 2023 15:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Вижда се светло бъдеще за криптовалутата – Galaxy Digital

Galaxy Digital сподели публикация в блога си, в която подчертава, че на хоризонта се задава голямо бичо събитие за Биткойн.

В доклада се посочва, че две събития, свързани с предлагането, ще повлияят на бъдещето на BTC като едното ще бъде бичо, а другото може да бъде мечо.

Бичи катализатор: четвърти халвинг на Биткойн

Първото бичо събитие е четвъртият халвинг на Биткойн, който е планиран да се състои през април 2024 г. Халвинг събитията се случват на всеки четири години и намаляват броя на новите монети, които навлизат на пазара.

В исторически план тези събития съвпадат с големи възходящи ценови тенденции, тъй като намаляването на предлагането отговаря на повишеното търсене.

В публикацията в блога на Galaxy Digital се посочва:

Следващия халвинг на Биткойн ще доведе до това, че инфлацията в мрежата ще бъде под 1%, като ежедневно ще се добиват около 450 нови BTC. В исторически план трите предишни халвинга на Биткойн (2012, 2016, 2020 г.) са определяни като катализатори на последващи бичи ръстове, тъй като съществуващото търсене бързо е изпреварвало по-ниските нива на ново предлагане.

halving bull runs

В доклада също така се посочва, че халвингът от 2024 г. ще постави BTC сред най-твърдите съществуващи активи, познати на човечеството, по-ниско само от историческите активи за съхранение на стойност като златото и среброто.


НЕ ИЗПУСКАЙ: До Куон е арестуван от властите на Черна гора


Адреси за натрупване, които подхранват възхода

Galaxy Digital отбеляза и бичата тенденция при натрупването на Биткойн. Данните за веригата предполагат продължаващо акумулиране на активи, като общият брой на адресите с баланс, различен от нула, продължава да расте. Над 45 милиона адреса притежават BTC, а много от тях са получавали единствено Биткойн, което означава, че никога не са го харчили. Тези така наречени “адреси за натрупване” са се увеличили рязко през последния месец.

non zero addresses

Фактор за мечи пазар: Mt. Gox

Потенциален мечи фактор за пазара е възможността голямото предлагане на Биткойн от несъществуващата крипто борса Mt. Gox да залее пазара, тъй като се прехвърля към кредиторите.

Galaxy Digital обаче твърди, че това е малко вероятно, въз основа на нейни проучвания и разговори с кредитори на Mt. Gox. Според документите от септември 2019 г. синдикът по несъстоятелността на борсата притежава 141,686 BTC плюс пари в брой и BCH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на алткойн скочи с 2,000% след объркване


Заключение: Бъдещето на Биткойн

Докладът на Galaxy Digital показва обещаващо бъдеще за Биткойн. Халвингът и нарастващият брой на адреси за натрупване са положителни знаци за най-популярната криптовалута в света.

Въпреки това, потенциални пазарни фактори като например предлагането на Mt. Gox, биха могли да повлияят на пазара. Въпреки тези потенциални рискове, през последните години Биткойн отбеляза значително приемане и масово признание, а бъдещето на криптовалутата изглежда светло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.