Home

Биткойн е спасението от геополитическата несигурност според ръководител на BlackRock

28.06.2024 7:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е спасението от геополитическата несигурност според ръководител на BlackRock

Джей Джейкъбс, ръководител във финансовия гигант BlackRock, разглежда Биткойн като средство за хеджиране срещу геополитическа нестабилност.

В поредицата Quick Download на BlackRock Джейкъбс подчерта бързия растеж на сектора на дигиталните активи, като отбеляза положителния прием на техния ETF IBIT.
Джейкъбс описва Биткойн като актив в начален стадий на развитие, който е само една десета от размера на пазара на злато.

Той призна високата му волатилност и уникалното му поведение в сравнение с акциите и облигациите, като предположи, че някои инвеститори виждат в него защита срещу геополитически и парични рискове, докато други се интересуват от потенциала му за бъдещо внедряване на блокчейн технологията. Той подчерта значението на балансирания подход, като се вземат предвид както рисковете, така и потенциалните печалби.

От стартирането на спот Биткойн ETF през януари 2024 г. цената на BTC се покачи до нови исторически върхове, достигайки над $73,000 през март. Биткойн ETF на BlackRock е особено успешен, като до края на май надмина фонда на Grayscale.

В средата на годината ETF-ите, базирани на криптовалути, се превърнаха в гореща тема във финансовия сектор. След одобрението на ETF за Биткойн през януари, Етериум също получи одобрение миналия месец. Въпреки първоначалния ентусиазъм, притокът на средства към спот Биткойн ETF наскоро се забави, което доведе до спад на цената на Биткойн обратно до около $60,000. Наред с Биткойн, BlackRock и други фирми се подготвят за Етериум ETF, като одобренията се очакват скоро.

Инвеститорите продължават да смятат Биткойн и други дигитални активи за ключови за бъдещето на финансите, което стимулира интереса към тези ETF-и. BlackRock очаква, че този ентусиазъм към криптовалутите само ще се увеличава, особено когато новите инвестиционни алтернативи набират популярност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

“Японската MicroStrategy” купува още Биткойн – акциите на компанията поскъпват

Японската Metaplanet е закупила още 21.88 BTC за около $1.26 милиона, с което общият им дял е над 225 BTC на стойност около $14.55 милиона.

16.07.2024 14:00 1мин. четене

Mt. Gox премести $6 милиарда в Биткойн – ще има ли нов спад на цената?

Последните доклади на The Block сочат, че японската крипто борса Mt. Gox е прехвърлила 47,229 BTC на стойност около $2.99 милиарда на неидентифициран адрес.

16.07.2024 11:01 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.