Home

Мечките или китовете – кой ще спечели битката за Биткойн?

27.06.2024 19:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мечките или китовете – кой ще спечели битката за Биткойн?

Съвсем наскоро Биткойн се сблъска със спадове, които се дължаха на натиск от страна на германското и американското правителство, както и на миньорите.

Миналата седмица разпродажбата на BTC от страна на германското правителство доведе до краткотраен спад на Биткойн под $59,000, но по-късно той се възстанови над $61,000. Инвеститорите са предпазливи оптимисти за по-нататъшно възстановяване.

Въпреки това анализаторът на криптовалути Уили Ву предупреди, че неотдавнашното увеличение на цените може да е краткотрайно, като отбеляза, че пазарните мечки все още оказват влияние.

Въпреки корекцията в цената на Биткойн, Ву изтъкна устойчивата търговия с ливъридж на пазара, което предполага, че е необходимо временно възстановяване преди потенциални по-нататъшни спадове.

Той подчерта, че неотдавнашните ценови движения са предимно технически, а не обусловени от фундаментални фактори, изтъквайки, че пробив на тренд линията на индекса на относителната сила (RSI) може да предизвика допълнителни технически отскоци.

“Макар да е положително да се наблюдава намаляване на позициите с прекомерен ливъридж през последните дни, спекулативната търговия остава преобладаваща”, отбеляза Ву.

Той отбеляза, че въпреки че понастоящем пазарът е мечи, обширните ликвидации на Биткойн предполагат предизвикателства при поддържането на низходящата инерция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.