НАЧАЛО Биткойн

Биткойн опции за $640 милиона изтичат днес – ще има ли силен тласък нагоре?

октомври 20, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн опции за $640 милиона изтичат днес – ще има ли силен тласък нагоре?

На Биткойн пазара се наблюдава движение, като очакванията са свързани с изтичането на значителен брой опции за Биткойн (BTC) днес.

Освен това предстои да изтече срокът на валидност на деривати върху криптовалута на стойност почти един милиард долара, което потенциално може да внесе инерция на пазара.

На 20 октомври изтича срокът на приблизително 23,000 договора за опции върху Биткойн, чиято обща стойност е около $640 милиона. Забележително е, че изтичането на този срок на валидност тази седмица отразява мащаба на събитието от миналата седмица, макар и при вече движещи се цени на Биткойн.

Съотношението пут/кол за днешните опции за Биткойн възлиза на 0.82, което показва малко по-голям брой продавачи на лонг контракти в сравнение с шорт. Освен това максималната болезнена точка за тази партида опции за Биткойн е $28,000, което е с над хиляда долара под текущите спот цени на BTC.

Това обозначава нивото с най-голяма концентрация на отворени договори и където се случват повечето загуби при изтичане на срока.

Според информация от Greeks Live Биткойн остава в челните редици на пазара. Експертите наблюдават по-нисък дял на пуснатите опции за BTC и отбелязват значително подобрение на пазарните нагласи. Освен това през последните дни се наблюдава забележително нарастване на активността на пазара на опции, особено сред големите играчи, които увеличават форуърдните си кол позиции.

Въпреки тези движения, предполагаемата волатилност при основните термини остава на исторически ниски нива – тенденция, която се запазва вече тримесечие. Като се има предвид продължителният мечи пазар, съществуват спекулации, че е възможно да настъпи съществена промяна на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $39,000 – Бичи вълнения сред инвеститорите

Стойността на Биткойн (BTC) надхвърли $39,000, като това е първото ѝ изкачване до това ниво от април 2022 г. насам.

декември 3, 2023 11:00 1 мин. четене

Биткойн: 80% от притежателите са на печалба – какво следва?

Последните анализи на данни за Биткойн (BTC) разкриват значителен ръст на неговата рентабилност, която достига най-високите си нива от близо две години.

декември 3, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.