НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн продължава стремглаво към $30,000

октомври 20, 2023 10:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн продължава стремглаво към $30,000

През последните 24 часа Биткойн (BTC) достигна високи стойности от $29,300, увеличавайки седмичния си ръст до около 9%.

Този скок в стойността вероятно се дължи на оптимистичните настроения около потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF в САЩ.

Множество доставчици на ETF наскоро направиха корекции в своите документи през изминалата седмица, оказвайки натиск върху Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) да обмисли по-снизходителен подход към одобряването на Биткойн ETF.

По-рано през седмицата четирима членове на Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите написаха писмо до председателя на SEC Гари Генслер, в което настояват SEC да се съобрази с решенията на съдилищата и да прекрати усилията си да възпрепятства регулаторното одобрение на Биткойн ETF.

Отделно от това нараства очакването за потенциалното преобразуване на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в ETF, което предизвиква вълнение сред търговците. GBTC представлява един от най-големите институционални притежатели на Биткойн, а Grayscale е само една от няколкото фирми за управление на активи, които търсят одобрение за спот Биткойн ETF. Други големи играчи в тази надпревара са BlackRock (BLK), Fidelity, WisdomTree (WT) и Ark Invest.

Трейдърите смятат, че благоприятното решение за Grayscale може да окаже положително въздействие върху цялостните пазарни нагласи и да положи основите на по-широк пазарен подем. 

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от $29,260 след 3.5% ръст в рамките на последните 24 часа с обем на търговия от $17.56 милиарда.

Еднодневният технически анализ на TradingView показва бича картина като обобщението и пълзящите средни сочат към “силна покупка” със съответно 16 и 14 сигнала, докато осцилаторите показват “покупка” с 2.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.