НАЧАЛО Биткойн

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

05.05.2024 8:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

Дарението от инициативата #startsmall на Дорси ще бъде от полза за различни оперативни и развойни аспекти на OpenSats. От общата сума $15 милиона са разпределени за Общия фонд, $5 милиона за фонда Nostr и $1 милион за оперативни бюджети.

Тази финансова инжекция е насочена към подкрепа както на текущи, така и на нови инициативи, които са от решаващо значение за Биткойн екосистемата и по-широкото технологично движение, насърчаващо свободата. Nostr, който наскоро придоби значителна популярност с 16 милиона потребители и 500,000 активни потребители дневно след интегрирането на плащания с Биткойн за разработчици на софтуер, може да се възползва от тази поддръжка.

Тези стратегически инициативи имат за цел да насърчат здравословна платформа за безплатен софтуер с отворен код, който защитава правата и свободите на потребителите, както подчертава OpenSats, за да се противопостави на това, което нарича “дигитален тоталитаризъм”.

OpenSats има опит в подкрепата на различни предложения, съобразени с мисията му да поддържа Биткойн екосистемата и други проекти с отворен код. Миналите спонсорства включват Bitcoin Policy Institute и BTCPay Server.

Дарението на Дорси също така включва финансиране за фондове за правна защита на Биткойн разработчиците, изправени пред правни предизвикателства поради работата си, отразявайки неговата продължаваща подкрепа за Биткойн общността.

Очаква се това значително дарение от Дорси да има дълбоко въздействие върху развитието на Биткойн като валута и технологичен стандарт за интернет, като средствата са насочени към проекти като Nostr. Участието на Дорси отразява активната му роля в това, което той смята за фундаментална промяна в интернет и финансовите технологии, с акцент върху създаването на децентрализирани протоколи за социални медии, за да се даде възможност на потребителите в техните дигитални взаимодействия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.