НАЧАЛО Биткойн

Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

05.05.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

Биткойн (BTC) отново привлече вниманието на инвеститорите, тъй като се появяват признаци за потенциално възстановяване на цената след спада от $68,000 до около $56,000, причинявайки известно сътресение в доверието на инвеститорите въпреки оставащите бичи настроения сред няколко анализатори.

Ето първите 3 причини, поради които възстановяването на цената на Биткойн изглежда все по-вероятно:

Оптимизъм на пазара на опции

Доклади от професионални търговци на опции в Greeks Live показват скок на възходящите настроения на пазара на Биткойн опции, белязан от значителни сделки с кол опции. Забележителните транзакции включват големи 65,000 кол опции с дати на изтичане, определени през септември и декември, което показва оптимизъм сред инвеститорите относно бъдещите движения на цените.

Устойчивост на Биткойн фючърси

Въпреки неотдавнашната нестабилност на пазара, откритият интерес към Биткойн фючърсите остава стабилен, възлизайки на внушителните $27.94 милиарда според данни на Coinglass. Този устойчив интерес предполага постоянен апетит както сред институционалните търговци, така и сред търговците на дребно да се възползват от потенциалните движения на цените, засилвайки доверието в дългосрочните перспективи на Биткойн.

Експертни анализи и прогнози

Крипто анализатори като “Captain Faibik” и Майкъл ван де Поуп предложиха прозрения за потенциалните движения на цените, подчертавайки важността на надминаването на ключови нива на съпротива, за да се потвърди пробив към нови исторически върхове. Въпреки че признават краткосрочните рискове, анализаторите остават предпазливи оптимисти относно възходящата траектория на Биткойн.

В обобщение, въпреки неотдавнашните колебания на пазара, множество фактори показват силна възможност за възстановяване на цената на биткойн в близко бъдеще, водено от институционално натрупване, оптимистично настроение на пазара на опции, устойчив фючърсен отворен интерес, експертен анализ и положителни икономически индикатори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.