НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Новият блокчейн стандарт се срива едва три седмици след старта

13.05.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Новият блокчейн стандарт се срива едва три седмици след старта

Иновативният протокол Runes на Биткойн работи в блокчейна в продължение на три седмици от стартирането му на 19 април, съвпадайки с последното халвинг събитие.

Дебютът на Runes (руните) доведе до скок в таксите за Биткойн копачите – само през първата си седмица Runes генерира над $135 милиона такси за Биткойн транзакции.

Въпреки това активността е намаляла от първоначалния период на търговия, както е посочено от Dune. На 10 май Runes станаха свидетели на едни от най-ниските си нива на активност досега, с намаляване на създаването на нови токени и взаимодействията с протокола от създаването му.

Същевременно бе разкрит постепенен спад в таксите, генерирани от протокола. Въпреки че Runes все още допринася със стотици хиляди долари на ден като такси за Биткойн блокчейна, общите такси надхвърлиха $1 милион само два пъти през последните дванадесет дни.

Въпреки тези предизвикателства, руните остават далеч от неизвестност, като няколко колекции могат да се похвалят с пазарна капитализация в размер на стотици милиони долари, според данните на Magic Eden. Разработчикът Кейси Родармор, създателят на Ordinals, също представи аудиореактивен генеративен арт проект на събитие в Хонг Конг.

Runes, подобно на Ordinals, въвежда за първи път възможността за различни стандарти за токени в Биткойн блокчейна. Използвайки UTXO модела на BTC и кода за операция OP_RETURN, Runes предлага по-ефективно решение за Биткойн токенизация в сравнение със стандарта BRC20. Това доведе до преобладаване на дейността за търговия с меме токени на блокчейна на Биткойн, който наскоро обработи надхвърли рекордните 1 милиард транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.