НАЧАЛО Биткойн

Ето защо нивото от $65,000 е толкова важно за Биткойн

12.05.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо нивото от $65,000 е толкова важно за Биткойн

Според крипто анализатора Rekt Capital Биткойн (BTC) е излязъл от опасната зона и е навлязъл във фазата на повторна акумулация, както е отбелязано в публикация в X на 11 май.

Анализът на Rekt Capital показва, че Биткойн успешно се е ориентирал в корекцията след халвинга, потенциално напускайки опасната зона в рамките на два дни.

Правейки паралели с цикъла след халвинг през 2016 г., където BTC видя три мечи поглъщащи светщи в рамките на 21 дни, Rekt Capital предполага, че подобен модел се е появил през 2024 г., намеквайки за възможен край на корекцията на Биткойн.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за $60,509, отбелязвайки спад от 5.61% през последната седмица.

Анализът на данните от Hyblock разкрива магнитна зона около нивата на ликвидация, което показва потенциалните движения на цените. Магнитната зона, изобразена в синьо, означава високи нива на ликвидност и предполага краткосрочна ценова цел от $65,065, ако Биткойн претърпи отскок.

Освен това делтата на кумулативното ниво на ликвидация (CLLD) в момента е отрицателна, което показва увеличаване на ликвидациите сред късите позиции, което потенциално може да бъде възходящо за цената на Биткойн, ако се запази.

Допълнителни прозрения от показателя Hodler Net Position Change на Glassnode предполагат преминаване от вземане на печалба към натрупване сред дългосрочните инвеститори.

Дългосрочните притежатели купиха 26,990 BTC на 10 май, което показва преминаване към акумулация. Тази тенденция на натрупване, ако се запази, може да подкрепи търговията с Биткойн над $60,000 в близко бъдеще, насърчавайки благоприятна перспектива за дългосрочен възходящ импулс.

Въпреки тези положителни индикатори се препоръчва повишено внимание, тъй като Rekt Capital предполага, че Биткойн може да претърпи допълнително движение надолу през следващите два дни, преди потенциално да започне постепенно изкачване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.