НАЧАЛО Биткойн

Исторически момент за Биткойн – мрежата надмина 1 милиард транзакции

06.05.2024 12:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Исторически момент за Биткойн – мрежата надмина 1 милиард транзакции

Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, отбеляза важен крайъгълен камък, обработвайки над 1 милиард транзакции. Това постижение подчертава стабилната активност и нарастващото приемане на Биткойн въпреки променливите пазарни условия.

Дискусиите около Биткойн транзакциите и свързаните с тях такси придобиха значителна сила в индустрията напоследък, отчасти поради появата на Ordinals и Runes.

За отбелязване е, че дебютът на Runes, протокол за заменяеми токени, стартиран едновременно с последното халвинг събитие на Биткойн, доведе до скок на таксите за транзакции до безпрецедентни нива.

Халвингът, който се случва приблизително на всеки четири години, намалява наградите на миньорите с 50%, като последното събитие ги намалява от 6.25 BTC на 3.125 BTC.

Генезисният блок на Биткойн беше изкопан от Сатоши Накамото, основателя на мрежата, през януари 2009 г.

Първоначално замислен като система за peer-to-peer плащания, Биткойн исторически изостава от други мрежи като Solana или Етериум по отношение на ефективността на токенизираните активи като незаменяеми или заменяеми токени.

Появата на Ordinals (ординали) улесни интегрирането на нов масив от токенизирани активи в мрежата чрез вграждане на данни в сатоши, най-малката единица на Биткойн, като по този начин позволи форма на NFT да съществува в мрежата.

Въвеждането на Runes, използвани предимно за меме токени в момента, има потенциала да отключи нови възможности за мрежата, включително по-широки приложения в рамките на децентрализираните финанси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.