НАЧАЛО Други

Биткойн: Джим Креймър е скептичен относно текущото бичо рали

март 16, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Джим Креймър е скептичен относно текущото бичо рали

Биткойн (BTC) е в бичи тренд, надхвърляйки $26,000 - ниво, което не е било достигано от юни 2022 г. Това се случва в резултат на неотдавнашните банкови сривове.

Въпреки този скок водещият на предаването “Mad Money” по CNBC, Джим Креймър не е обеден в представянето на цената на Биткойн.

Поради волатилния характер на криптовалутите възстановяването на BTC беше посрещнато противоречиво. Креймър изрази своето мечешко мнение относно Биткойн, посочвайки децентрализирания му характер като предизвикателство за регулирането.

Освен това той определи Биткойн като “странно животно”, което може да е под влиянието на големи институции и китове, манипулиращи пазара в своя полза. Креймър посъветва инвеститорите да продадът свойте Биткойн притежания веднага след ралито.

Въпреки това Уил Клементе, популярен крипто аналитик, е на противоположно мнение, заявявайки, че държането на BTC е най-добрата стратегия поради неговия потенциал за растеж.

Клементе смята, че дългосрочните притежатели притежават 73% от общото предлагане на BTC и че може да се наложи новите инвеститори да се борят за това, което остава, тъй като дългосрочните притежатели може да не продават. С натрупването на BTC инвеститори – стойността на актива се е увеличила значително.

Гарантирането на депозитите на клиентите след фалита на Silicon Valley Bank и Signature bank от страна на американските власти също допринесе за ралито на Биткойн. Освен това сривът на тези банки може да доведе до спад в повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ‘Купувайте Биткойн, фалшиви пари ще наводнят икономиката’ – Робърт Кийосаки


Тъй като цената на BTC продължава да се покачва, инвеститорите може да се запитат за неговото бъдеще. Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за около $24,360, което представлява увеличение от около 12% през последните седем дни.

Актива надхвърли 50-дневната си проста пълзяща средна (SMA), което показва бичи тренд. 200-дневната SMA действаше като ниво на подкрепа за неотдавнашното му ценово рали. Търговията над 200-дневната SMA предполага положителна дългосрочна перспектива за BTC.

Днес BTC формира четвъртата си поредна зелена свещ, потвърждавайки възходящия тренд. Индикаторът на индекса на относителната сила (RSI) се повишава към областта на свръхпокупка, което показва, че биковете контролират пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене