НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Fidelity започнаха да откриват сметки за търговия на дребно

ноември 29, 2022 11:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Fidelity започнаха да откриват сметки за търговия на дребно

Fidelity, един от най-големите доставчици на финансови услуги в света, официално започна да открива сметки за търговия с Биткойн на дребно.

Развитието идва след като компанията създаде списък за записване на желаещи да ползват услугата по-рано този месец. Според информация от The Block някои потребители (вероятно тези от списъка на чакащите) са получили имейл с подробна информация за пускането, в който се казва, че „чакането свърши„. 

Fidelity е активна в Биткойн сектора от известно време. Според уебсайта на компанията тя започва да добива BTC през 2014 г. Освен това платформата стартира спот Биткойн ETF в Канада през декември миналата година. 

Fidelity възприе дигиталните активи по-бързо от повечето други големи инвестиционни компании, но това не остана без критики. Компанията беше обект на проверка от страна на американските сенатори заради предлагането на 401k план, който позволява на потребителите да разпределят средства в BTC

Сенатори поискаха от Fidelity да преразгледа решението си да позволи на участниците в пенсионните планове да инвестират в Биткойн, заявявайки, че индустрията става все по-нестабилна, рискова и хаотична.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Binance прехвърли над $2 милиарда към неизвестен портфейл


Въпреки тези предупреждения изглежда компанията е решила да се впусне в Биткойн сферата, тъй като интересът към актива сред традиционната финансова общност продължава да расте. 

Имайки предвид ситуацията на пазара след срива на FTX и последвалите каскадни ефекти обхванали компании като BlockFi, Fidelity трябва да бъде нащрек.

Според мнозина индустрията е толкова несигурна, че решението на компанията да създаде Fidelity Crypto биха подбудили последици за бъдещето на регулациите на Биткойн .

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Riot Platforms са добили 12% повече BTC през януари спрямо предходния месец

Майнинг компанията Riot Platforms е произвела 740 BTC през януари, което е с 12.3% повече спрямо декември 2022 г. и с 62% повече спрямо предходната година, съобщиха от компанията в понеделник.

февруари 7, 2023 11:14 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената

Ветеранът крипто трейдър Тоун Вейс твърди, че Биткойн (BTC) сега се бори да поддържа възхода си.

февруари 7, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор

Крипто анализатор сподели оптимистично мнение за Биткойн (BTC), заявявайки, че активът може да се подготвя за значителни печалби.

февруари 6, 2023 12:25 2 мин. четене

Биткойн: Турбуленциите на пазара ще действат в полза на актива, твърди М. Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че крипто скандалите и фалитите през 2022 г. ще бъдат от полза за Биткойн в дългосрочен план.

февруари 6, 2023 7:02 3 мин. четене