НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Fidelity започнаха да откриват сметки за търговия на дребно

29.11.2022 11:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Fidelity започнаха да откриват сметки за търговия на дребно

Fidelity, един от най-големите доставчици на финансови услуги в света, официално започна да открива сметки за търговия с Биткойн на дребно.

Развитието идва след като компанията създаде списък за записване на желаещи да ползват услугата по-рано този месец. Според информация от The Block някои потребители (вероятно тези от списъка на чакащите) са получили имейл с подробна информация за пускането, в който се казва, че “чакането свърши“. 

Fidelity е активна в Биткойн сектора от известно време. Според уебсайта на компанията тя започва да добива BTC през 2014 г. Освен това платформата стартира спот Биткойн ETF в Канада през декември миналата година. 

Fidelity възприе дигиталните активи по-бързо от повечето други големи инвестиционни компании, но това не остана без критики. Компанията беше обект на проверка от страна на американските сенатори заради предлагането на 401k план, който позволява на потребителите да разпределят средства в BTC

Сенатори поискаха от Fidelity да преразгледа решението си да позволи на участниците в пенсионните планове да инвестират в Биткойн, заявявайки, че индустрията става все по-нестабилна, рискова и хаотична.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Binance прехвърли над $2 милиарда към неизвестен портфейл


Въпреки тези предупреждения изглежда компанията е решила да се впусне в Биткойн сферата, тъй като интересът към актива сред традиционната финансова общност продължава да расте. 

Имайки предвид ситуацията на пазара след срива на FTX и последвалите каскадни ефекти обхванали компании като BlockFi, Fidelity трябва да бъде нащрек.

Според мнозина индустрията е толкова несигурна, че решението на компанията да създаде Fidelity Crypto биха подбудили последици за бъдещето на регулациите на Биткойн .

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

3 ключови съвета при инвестицията в криптовалути

Участието в спекулативния свят на криптовалутите изисква подготвено мислене. Това е сфера, в която волатилността и рискът са постоянни величини, неподходящи за тези, които лесно се влияят от колебанията на пазара или манталитета на общността.

20.04.2024 19:00 2 мин. четене

Ето какво ще движи крипто пазарите след халвинга

В доклад от четвъртък Coinbase (COIN) подчерта, че траекторията на пазарите на дигитални активи след халвинга на Биткойн (BTC) е по-вероятно да бъде повлияна от макроикономически фактори, въпреки силните основи на криптовалутите.

20.04.2024 15:43 1 мин. четене

Биткойн се възстановява от скорошния срив след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Биткойн се възстановява през последните дни, отчасти поради факта, че напрежението на геополитическия фронт намаля, облекчавайки по-ранните резки спадове на пазара на криптовалути.

20.04.2024 14:09 1 мин. четене

Биткойн: Какво разкрива коефициентът на нереализираните печалби за инвеститорските стратегии

В скорошен анализ на X, направен от Ки Йонг Джу, основател и главен изпълнителен директор на CryptoQuant, се разглеждат текущите нереализирани печалби, притежавани от различни групи Биткойн китове и миньори, въз основа на он чейн данни.

20.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.