НАЧАЛО Финтех

Fidelity стартират платформа за крипто търговия с нулева комисионна

ноември 5, 2022 10:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity стартират платформа за крипто търговия с нулева комисионна

Fidelity Investments ще пуснат платформа за крипто търговия за търговци на дребно. В началото комисионните за Биткойн и Етериум ще бъдат нулеви.

Платформата ще предлага попечителство и търговия с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). Също така ще позволява на потребителите да имат поглед както върху крипто, така и върху традиционните инвестиции. 

Според уебсайта на компанията има списък с чакащи за новопредложената от тях услуга – Fidelity Crypto. Все още не е определена дата за стартиране, но ще бъдат изпратени покани на хората записали се в списъка за чакащи ако те отговарят на изискванията.

Платформата ще събира спред в размер не по-голям от 1%, а според информацията в момента се оценяват допълнителни криптовалути.

Тъй като Fidelity се въздържаха от разширяване на търговията с криптовалути за своите над 34 милиона потребители на дребно, те обикновено използват крипто борси като FTX или Coinbase.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с 250% след листинг на Coinbase


Компанията вече се смята за гигант в областта на взаимните фондове и финансовите консултации, но те все още търсят начин да достигнат до по-младата аудитория. Неотдавна те разработиха мобилно приложение насочено именно към младата клиентела и въведоха инвестиционна сметка за тинейджъри.

През октомври Fidelity съобщиха, че наемат още 100 души за своя отдел за дигитални активи, с което броят на служителите на Fidelity Digital Assets ще достигне около 500 души до края на първото тримесечие на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене

Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на компанията за инвестиции в криптовалути и технологии ARK Invest прогнозира, че през тази година ще настъпи значителна промяна в стойността на криптоактивите поради спада на инфлацията и промяната в паричната политика на Фед.

януари 25, 2023 12:01 2 мин. четене

Блокчейн компанията Calimero набра финансиране в размер на $8.5 милиона

Базираната в Лондон компания за блокчейн инфраструктура Calimero Network е набрала $8.5 милиона в начален кръг, ръководен съвместно от няколко компании.

януари 25, 2023 9:01 2 мин. четене