НАЧАЛО Финтех

Fidelity стартират платформа за крипто търговия с нулева комисионна

05.11.2022 10:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity стартират платформа за крипто търговия с нулева комисионна

Fidelity Investments ще пуснат платформа за крипто търговия за търговци на дребно. В началото комисионните за Биткойн и Етериум ще бъдат нулеви.

Платформата ще предлага попечителство и търговия с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). Също така ще позволява на потребителите да имат поглед както върху крипто, така и върху традиционните инвестиции. 

Според уебсайта на компанията има списък с чакащи за новопредложената от тях услуга – Fidelity Crypto. Все още не е определена дата за стартиране, но ще бъдат изпратени покани на хората записали се в списъка за чакащи ако те отговарят на изискванията.

Платформата ще събира спред в размер не по-голям от 1%, а според информацията в момента се оценяват допълнителни криптовалути.

Тъй като Fidelity се въздържаха от разширяване на търговията с криптовалути за своите над 34 милиона потребители на дребно, те обикновено използват крипто борси като FTX или Coinbase.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с 250% след листинг на Coinbase


Компанията вече се смята за гигант в областта на взаимните фондове и финансовите консултации, но те все още търсят начин да достигнат до по-младата аудитория. Неотдавна те разработиха мобилно приложение насочено именно към младата клиентела и въведоха инвестиционна сметка за тинейджъри.

През октомври Fidelity съобщиха, че наемат още 100 души за своя отдел за дигитални активи, с което броят на служителите на Fidelity Digital Assets ще достигне около 500 души до края на първото тримесечие на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

1inch Network, компания за децентрализирани финанси (DeFi), в сътрудничество с Mastercard и Baanx, представи нова дебитна карта, оборудвана с функционалност за конвертиране на крипто във фиатна валута.

09.04.2024 16:00 1 мин. четене

Цените на тези три AI криптовалути скочиха след слухове за сливането им

Fetch.ai е в процес на обсъждане на потенциалното сливане на токените с SingularityNET и Ocean Protocol в токен ASI, чиято напълно разгърната стойност се очаква да бъде около $7.5 милиарда.

27.03.2024 22:00 1 мин. четене

Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

Misyon Bank, пионерска необанка в Турция, разширява услугите си в областта на попечителството на дигитални активи и токенизацията чрез партньорство с швейцарския доставчик на попечителство на криптовалути Taurus.

26.03.2024 20:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.