НАЧАЛО Биткойн

Криптовалутите скоро ще са незаменима част от финансите според директора на BlackRock

октомври 18, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите скоро ще са незаменима част от финансите според директора на BlackRock

Главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк смята, че Биткойн (BTC) и по-широките пазари на криптовалути вече са се превърнали в потенциални сигурни активи на фона на ескалиращото геополитическо напрежение.

В неотдавнашно интервю за Fox Business Финк заяви, че скокът на Биткойн в началото на седмицата предполага, че инвеститорите разглеждат BTC като зрял актив, способен да запази стойността си по време на кризи.

Финк заяви:

Мисля, че това е просто пример за натрупания интерес към криптовалутите. Чуваме от клиенти от цял свят за необходимостта от крипто.

Мисля, че част от това рали е далеч отвъд слуховете. Мисля, че ралито [в понеделник] бе свързано с бягство към качеството поради всички проблеми около войната в Израел сега и глобалния тероризъм, и мисля, че има повече хора, които ще прибягнат към качеството, независимо дали това е в държавни ценни книжа, злато или крипто…

Поглеждайки в по-широка перспектива, Финк отбеляза, че негативните новини по света засенчват трансформационния потенциал на изкуствения интелект (AI) и технологиите.

Той подчерта:

Не прекарваме достатъчно време в разговори за някои от великите неща, които се случват в света днес, и именно тогава мисля за технологиите и за това, че те ще оформят и променят нашия свят… Ще можем да използваме тази нова технология… [за да създадем] повече работни места и повече фабрики [в САЩ].

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.