НАЧАЛО Други

Binance: Ще купи ли крипто борсата традиционна банка?

ноември 3, 2022 14:11 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance: Ще купи ли крипто борсата традиционна банка?

Крипто борсата Binance потенциално проучва възможността за закупуване на традиционна финансова институция, за да "преодолее пропастта" в зараждащата се индустрия.

Главният изпълнителен директор на компанията, Чанпен „CZ“ Джао, изрази намерението си да отдели над $1 милиарда за потенциални придобивания през следващите месеци. Крипто борсата следва старата поговорка в индустрията: „мечите пазари са за купуване и акумулиране“.

В интервю по време на конференцията Web Summit в Лисабон, Португалия, едно от по-приятелските места за крипто инвеститорите поради 0% данък върху дигиталните активи, CZ заяви:

Има хора, които притежават определени видове местни лицензи, традиционни банки, доставчици на платежни услуги, дори банки. Ние разглеждаме тези неща. Искаме да бъдем мост между крипто и традиционния, финансов свят.

Binance е готова да се възползва от крипто мечия пазар

Главният изпълнителен директор на Binance смята, че закупуването на традиционна финансова институция може да бъде „умен ход“ за борсата. Платформата вече работи с банки и е видяла, че много потребители се стичат към тези традиционни институции, за да използват продуктите на крипто борсата.

В този смисъл банките виждат скок в оценката си, смята CZ. Ако институциите вече се възползват, крипто борсата може да поеме контрола върху целия процес и да прихване 100% от ползите.

В отделен доклад Bloomberg отбелязва, че Binance вече е отделила над $300 милиона за 67 проекта. През 2021 г. компанията е инвестирала $140 милионаа в 73 проекта. Както беше споменато, компанията все още очаква да разгърне над $500 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: След 170% скок, този алткойн може да продължи възхода си – Santiment


Миналия месец CZ каза следното за потенциалните инвестиции, защо криптозаемодателите може да не са идеален избор и защо други сектори в зараждащото се пространство биха могли да осигурят по-голяма стойност:

През последните месеци наистина разгледахме много заемодатели, защото там са всички проблеми. Много от тях просто вземат парите на потребителя и ги дават на някой друг. Няма много вътрешна стойност […] Случаите на използване на NFT до голяма степен не са добре изградени – NFT за билети, за университетски дипломи. Мисля, че технологията ще остане. Като цяло на високо ниво, по време на мечия пазар ще видим повече пазарна консолидация. Има много рискове и много болка, но и много възможности.

Binance си партнира с Илон Мъск

Крипто борсата инвестира $500 милиона в придобиването на Twitter от страна на милиардера Илон Мъск. Според Джао компанията вижда голям потенциал в социалната медия и по-нататъшното ѝ интегриране с криптовалутите, и дигитални активи.

Изпълнителният директор твърди, че Binance подкрепя каузата на Мъск за свобода на словото има за цел да увеличи финансовата свобода на хората. Двете причини са свързани, според изпълнителния директор. CZ добави:

Ние сме много дългосрочни инвеститори, така че очакваме да имаме участие в следващите 10-50-100 години. Краткосрочните перспективи не ни притесняват, не се интересуваме от тях. Интересува ни дългосрочният потенциал на платформата – а Twitter плюс Илон? Самостоятелно те имат голям потенциал, но в комбинация той е много по-голям. След десет до двадесет години сме много сигурни, че това ще бъде много по-силна платформа от вчерашния Twitter.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене