НАЧАЛО Други

Binance спира услугата си за VISA карти в Европа

октомври 22, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance спира услугата си за VISA карти в Европа

Наскоро Binance обяви, че до декември ще прекрати услугите си с Binance Card в Европа. Това решение идва след стъпката на Binance да въведе отново плащанията в евро за европейските си клиенти.

На 20 октомври Binance публично заяви намерението си да прекрати картовите услуги за клиенти в рамките на Европейското икономическо пространство (ЕИП), което включва държавите членки на ЕС, както и страни като Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Въпреки че Binance не предостави конкретни причини за това решение, тя увери потребителите, че техните сметки няма да бъдат засегнати.

Що се отнася до притежателите на дебитни карти Visa на Binance в региона на ЕИП, те ще трябва да използват картите си до 20 декември 2023 г. След тази дата транзакциите с карти вече няма да са възможни.

Binance препоръчва на потребителите да обмислят използването на Binance Pay за бъдещите си нужди от плащания. Важно е да се отбележи, че това прекратяване се отнася за всички картови услуги в региона, включително картите за бежанци в Украйна. Въпреки това Binance уверява потребителите, че те ще продължат да получават кешбек, както обикновено.

Изборът на Binance да прекрати тези картови услуги съответства на по-ранното ѝ решение да прекрати партньорството си с Mastercard през август – ход, който не беше публично уточнен.

Освен това неотдавнашните действия на Binance съвпадат с усилията ѝ да възстанови услугите за плащане в евро за европейските си клиенти.

На 19 октомври Binance обяви стратегическо сътрудничество с различни партньори, целящо да подобри финансовата достъпност за европейските потребители. Тези партньорства дават възможност на партньорите да улесняват плащанията, депозитите и тегленията в евро.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.