НАЧАЛО Други

Binance напът да се откаже от сделката за FTX

09.11.2022 18:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance напът да се откаже от сделката за FTX

Крипто борсата Binance е напът да се откаже от сделката за придобиване на изпадналия в затруднения конкурент FTX след преглед на финансовото състояние на компанията.

На 8-ми ноември Чанпен Джао обяви в туит, че Binance е отправила предложение към FTX за придобиване след излезналите слухове за финансови затруднения на компанията.

Неангажиращото писмо с намерения за придобиване на Binance изцяло зависеше от обстойния преглед на затруднената компания. Съвсем наскоро в пространството се появи изтекла информация за състоянието на Alameda Research, която също е тясно обвързана с FTX.

Вътрешен човек, който е запознат с въпроса, твърди, че след по-малко от ден на прегледи на FTX, най-голямата крипто борса в света предполагаемо е решила да се оттегли от сделката – според данни на Reuters.

Цялата тази ситуация с проблемите на управляваната от Сам Банкман-Фрийд компания създадоха предпоставки за паника на пазара, което доведе до срив на повечето криптовалути. Биткойн (BTC) в момента се търгува на цена от малко под $17,200 – което представлява спад от над 15% в рамките на последните 24 часа. Етериум загуби близо 25% от стойността си и към момента на публикуване се търгува на $1,180 – зоната, в която се намираше след Сливането.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Илон Мъск продава акции на Tesla на стойност $4 милиарда


Въпреки това, най-ощетената криптовалута остава тази на FTX – FTT. Алткойнът моментално се срина след новината за придобиването като само за последното денонощие регистрира спад от близо 80%.

По примера на пазара на криптовалути, фондовия пазар също отбеляза спад като S&P 500 е надолу с близо 22 пункта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовият пазар ще продължи бичия си пазар ако съдим по историята

Според неотдавнашен анализ на Ned Davis Research (NDR) настоящата възходяща тенденция в цените на акциите продължава само 344 дни.

29.02.2024 20:00 1 мин. четене

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.