НАЧАЛО Други

Binance напът да се откаже от сделката за FTX

ноември 9, 2022 18:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance напът да се откаже от сделката за FTX

Крипто борсата Binance е напът да се откаже от сделката за придобиване на изпадналия в затруднения конкурент FTX след преглед на финансовото състояние на компанията.

На 8-ми ноември Чанпен Джао обяви в туит, че Binance е отправила предложение към FTX за придобиване след излезналите слухове за финансови затруднения на компанията.

Неангажиращото писмо с намерения за придобиване на Binance изцяло зависеше от обстойния преглед на затруднената компания. Съвсем наскоро в пространството се появи изтекла информация за състоянието на Alameda Research, която също е тясно обвързана с FTX.

Вътрешен човек, който е запознат с въпроса, твърди, че след по-малко от ден на прегледи на FTX, най-голямата крипто борса в света предполагаемо е решила да се оттегли от сделката – според данни на Reuters.

Цялата тази ситуация с проблемите на управляваната от Сам Банкман-Фрийд компания създадоха предпоставки за паника на пазара, което доведе до срив на повечето криптовалути. Биткойн (BTC) в момента се търгува на цена от малко под $17,200 – което представлява спад от над 15% в рамките на последните 24 часа. Етериум загуби близо 25% от стойността си и към момента на публикуване се търгува на $1,180 – зоната, в която се намираше след Сливането.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Илон Мъск продава акции на Tesla на стойност $4 милиарда


Въпреки това, най-ощетената криптовалута остава тази на FTX – FTT. Алткойнът моментално се срина след новината за придобиването като само за последното денонощие регистрира спад от близо 80%.

По примера на пазара на криптовалути, фондовия пазар също отбеляза спад като S&P 500 е надолу с близо 22 пункта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене