НАЧАЛО Други

Илон Мъск продава акции на Tesla на стойност $4 милиарда

09.11.2022 17:25 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск продава акции на Tesla на стойност $4 милиарда

Илон Мъск - най-богатият човек в света с нетно състояние от над $200 милиарда - продаде акции на Tesla на стойност почти $4 милиарда, след като преди това обяви, че вече е приключил с разтоварването на притежавания от него дял.

Може да се припомни, че на 9 август Мъск използва Twitter – който сега е негова собственост след покупката на стойност $44 милиарда – за да съобщи на своите последователи и фенове, че ще спре да продава акциите на компанията си, за да финансира плана си за придобиване на социалната медия.

През 2021 г. технологичният милиардер продаде свои акции на Tesla на стойност $22 милиарда, докато тази година, през април и август, новият шеф на Twitter ликвидира акции, които възлизат съответно на $8 милиарда и $7 милиарда.

Междувременно, според подаденото от него заявление до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), което беше публикувано във вторник, Илон Мъск съобщи, че е продал още 19.5 милиона от своите акции на Tesla, които са на стойност $3.95 милиарда.

Вследствие на това развитие, към момента на писане на този материал, след като достигна най-високата си стойност от $194.90 за брой, цената на акциите на Tesla беше $191.30, след като претърпя спад от 2.93%. Към момента на публикуване се движи около $192.38.

Много притеснения за новата компания на милиардера

Самопровъзгласилият се за “Dogefather” остава в светлината на прожекторите след приключването на сделката, която го направи новия шеф на Twitter.

Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Илон Мъск, че разпространява лъжи в много големи мащаби след закупуването на платформата на социалната медия.

В нещо, което може да се определи като отмъщение от страна на Мъск, той използва Twitter в навечерието на междинните избори, за да апелира към независимите избиратели да гласуват за републиканците, тъй като президентският пост вече е за демократите.

Освен това американският сенатор Крис Мърфи предложи да се проведат разследвания за последиците за националната сигурност от това, че Саудитска Арабия има дял в огромната покупка на Twitter, направена от Мъск.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Основателят на Cardano коментира срива на FTX


Принц Алуалид бин Талал бин Абдулазиз от Кралство Саудитска Арабия е един от партньорите на Мъск, който му помогна да осъществи сделката.

Мъск запазва мълчание по отношение на плановете за крипто

След това решение някои хора се чудят дали главният изпълнителен директор на SpaceX скоро ще продаде своите крипто притежания, като се има предвид, че той го е правил и преди.

Още през юли тази година Tesla на Мъск продаде 75% от своите Биткойн (BTC) авоари – решение, което изненада много хора, тъй като те смятаха, че милиардерът сериозно държи на крипто баланса в портфолиото си.

Към момента обаче Илон Мъск продължава да се въздържа от коментар относно криптовалутите и не е споменал нито веднъж дори актива, който най-много харесва – Dogecoin.

Освен това има непотвърдени съобщения, че Twitter е спрял всичките си проекти, свързани с криптовалути.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовият пазар ще продължи бичия си пазар ако съдим по историята

Според неотдавнашен анализ на Ned Davis Research (NDR) настоящата възходяща тенденция в цените на акциите продължава само 344 дни.

29.02.2024 20:00 1 мин. четене

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.