НАЧАЛО Други

Binance получи одобрение да работи в Абу Даби

април 11, 2022 15:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance получи одобрение да работи в Абу Даби

Binance, най-голямата крипто борса в света по отношение на обема на търговия, получи принципно одобрение да работи в Абу Даби, като бележи третото си регулаторно одобрение в близкоизточния регион след Бахрейн и Дубай.

Принципното одобрение от глобалния пазар в Абу Даби (ADGM) позволява на Binance да работи като брокер-дилър на дигитални активи, включително криптовалути. Това бележи още едно значително постижение за крипто борсата, която предвижда да работи като напълно лицензирана фирма.

ADGM служи като международна свободна финансова зона в столицата на Обединените арабски емирства, която исторически играе важна роля в регулаторния надзор на финансовите услуги, предоставяни в рамките на неговата юрисдикция. В отговор на усилията на Binance да получи регулаторни лицензи по целия свят, ADGM заяви:

IPA е част от плановете на Binance да се утвърди като напълно регулиран доставчик на услуги за виртуални активи в международно признат и добре регулиран финансов център.

ADGM също така сподели намерението си да предостави подобни регулаторни одобрения за местни и глобални крипто компании, за да позиционира допълнително Абу Даби като „бързо развиващия се център за виртуални активи и дигитална икономика“.

Дахер бин Дахер, главен изпълнителен директор на ADGM, също приветства този ход, като обеща да подпомогне усилията на Binance да установи присъствието си в Абу Даби.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Трейдър предупреждава за подвеждащ възход при Биткойн

Освен Binance, известната крипто борса FTX преди е получавала оперативни лицензи в Дубай, вторият по големина град в ОАЕ след Абу Даби.

На 22-ри март ADGM публикува консултативен документ, в който предлага на компаниите, лицензирани от ADGM, да бъде разрешено да улесняват търговията с незаменими токени (NFT) в юрисдикцията.

Главният регулатор на свободната зона, Регулаторният орган за финансови услуги (FSRA), описа NFT в консултативния документ на ADGM като интелектуална собственост, а не като „определени инвестиции или финансови инструменти“.

Въпреки това, разрешаването на търговия с NFT най-вероятно ще изисква лицензирани компании да спазват правилата за борба с пране на пари (AML) и Правилата за санкциите на ADGM.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене