НАЧАЛО Алткойни

Пазарът на криптовалути достигна дъно, твърди Раул Пал

август 14, 2022 13:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът на криптовалути достигна дъно, твърди Раул Пал

Според макро гуруто Раул Пал каза, че дъното на криптопазарите е достигнато.

Коментирайки пазарът на криптовалути, Пал сподели, че промяна в макро средата може да предизвика вълна от търсене от страна на институционалните инвеститори.

Другите големи играчи в пространството в момента – хедж фондовете, макрофондовете и след това институциите – е, те също са функция на ликвидността. 

Когато ликвидността е по-достъпна и по-евтина за тях, те могат да прилагат повече ливъридж по същество в портфейлите си.

Пал твърди, че с подобряването на условията на ликвидност той смята, че крипто ще се позиционира да разпали нов пазарен цикъл.

Моето виждане е, нека да му дадем вероятност – 70% вероятност. Така че това е доста висока убеденост, че дъното е настъпило и следователно започваме възходящ цикъл [за пазарът на криптовалути].

В ново интервю за фирмата за управление на активи Arca бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs каза, че макроикономическата среда започва да се променя.

За мен макросредата се променя. Под това имам предвид, че навлизаме в рецесия. Трябва да видим, че неща като проучването на ISM (Института за управление на доставките) и други неща започват да се разпадат доста бързо. Прогнозните елементи вече се разпадат. Виждаме го в световен мащаб. Така че растежът се изпарява. 

… повечето суровини са се понижили с между 30 и 50 %… Всички имат дълги позиции и очакват петролът да достигне $200. Аз мисля, че предстои спад и той ще падне до $60.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000


Според Пал промяната в макросредата ще се отрази на бизнеса, а след това и на пазара на труда.

Хората натрупаха огромни запаси след Covid. Тези запаси сега са непродадени поради забавянето на икономиката и инфлацията, която изяжда разполагаемия доход. Така че го видяхме от Walmart [и] Amazon. Те ще започнат да правят отстъпки от запасите, за да се опитат да ги изместят. Хората съкращават персонал. Така че макроцикълът ще достигне до грозна фаза.

Пал подчерта, че лошите новини на хоризонта за икономиката са добри новини за финансовите пазари.

Защо това кара Раул да бъде бичи настроен? Защото резултатът от това е, че с понижаването на инфлацията и спадането на доходността по облигациите се подобряват условията на ликвидност. А това, което в най-голяма степен движи финансовите пазари на макроравнище, са условията на ликвидност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Цената на Polkadot (DOT) расте след новината за Tether

Polkadot (DOT) може да потвърди дългосрочен бичи модел с пробив от краткосрочен низходящ клин.

септември 26, 2022 19:00 1 мин. четене

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA – Terraform Labs – е издадена „червена бюлетина“ от Интерпол.

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене