НАЧАЛО Други

Банката на Фед в Сан Франциско търси CBDC експерти

февруари 20, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банката на Фед в Сан Франциско търси CBDC експерти

На 18 февруари 2022 г. Банката на Федералния резерв в Сан Франциско публикува обява за работа за "старши разработчик на приложения" за изследвания в CBDC сектора.

Позицията е част от усилията на Федералния резерв за по-добро разбиране на разходите и ползите от технологиите на дигиталната валута на централната банка (CBDC) и за проучване на потенциалните ползи от въвеждането ѝ в бъдеще.

В обявата за работа се посочва, че софтуерният инженер ще работи, за да гарантира, че Фед може успешно да внедри технология за поддръжка на CBDC, както се изисква от Съвета на управителите.

Някои от основните отговорности на кандидатите ще са разработването на системи, свързани със CBDC, идентифицирането на подобрения и намаляването на рисковете.

Само 24 часа след публикуването на обявата за работа онлайн 45 кандидати вече бяха проявили интерес. Това ниво на интерес подчертава нарастващото значение на CBDC във финансовия свят и засилващия се интерес към проучване на потенциалните им ползи. Работното място се намира в Сан Франциско, Калифорния и предлага базова заплата от $110,300 до $176,300.

Стремежът на Индия към CBDC

Докато Федералният резерв на САЩ продължава да проучва CBDC, други големи икономики по света вече тестват своите дигитални валути. В Индия Резервната банка на Индия (RBI) включи 50,000 потребители и 5,000 търговци, за да тестват наскоро стартиралия си CBDC проект (дигитална рупия).

Тестването има за цел да се разбере как дигиталната рупия може да се използва в реални сценарии и да се идентифицират всички потенциални проблеми, на които трябва да се обърне внимание.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда цел от $180,000 за актива


Понастоящем проектът за CBDC на Индия е активен в пет града, а скоро могат да се присъединят още девет. Заместник-управителят на RBI Раби Санкар подчерта, че правителството планира да пристъпи към тестването на CBDC постепенно и бавно. Целта е да се гарантира, че процесът на тестване ще протече гладко и че всички проблеми ще бъдат отстранени преди по-широкото въвеждане на дигиталната рупия.

Като цяло обявата за работа на Банката на Федералния резерв на Сан Франциско и текущите разработки на CBDC в Индия подчертават нарастващия интерес към проучване на потенциалните ползи от този тип валути. Тъй като централните банки по света продължават да проучват и тестват CBDC, през следващите месеци и години вероятно ще видим повече обяви за работа и актуализации на тези проекти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Шефът на Coinbase продава акции на компанията преди предупреждението на SEC

Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, е продавал акции на компанията си от ноември 2022 г. насам, според последните данни, споделени в Twitter от крипто детектива @theirish_man.

март 24, 2023 18:00 2 мин. четене

Binance спря спот търговията поради технически проблем

Binance, най-голямата крипто борса в света, се сблъска с проблеми при спот търговията на своята платформа.

март 24, 2023 15:20 2 мин. четене

Огромният интерес блокира сайта на Arbitrum преди airdrop събитието

Преди събитието за заявяване на ARB токени уебсайтът и блокчейн скенерът на Arbitrum претърпяха прекъсване поради голямото търсене от страна на потребителите.

март 24, 2023 12:15 1 мин. четене

Чарлз Хоскинсън не е съгласен с антикрипто позицията в доклад на Белия дом

Неотдавнашният икономически доклад на Белия дом предизвика полемика в крипто индустрията заради критиката си към дигиталните активи като прекалено спекулативни и лишени от фундаментална стойност.

март 24, 2023 11:00 1 мин. четене