НАЧАЛО Регулации

Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

07.06.2024 12:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

Според JPMorgan крипто регламентите в САЩ се развиват в посока, която се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC), на участието на местните банки в криптовалутите и на несъответстващите на изискванията стабилни монети.

Банката твърди, че регулаторните мерки в САЩ са се засилили, което поражда опасения за бъдещето на регулирането на криптовалутите преди президентските избори.

Анализаторите, ръководени от Николаос Панигирцоглу, съобщиха, че тези мерки изглежда се противопоставят на монетата на Фед, крипто дейностите на банките, несъответстващите стабилни монети като Tether (USDT) и класифицирането на всички токени освен Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) като ценни книжа.

Счита се, че е по-вероятно Законът за яснота за платежните стабилни монети да бъде приет преди изборите в сравнение с три други предложения. Ако бъде приет, той ще подкрепи отговарящите на изискванията на САЩ стабилни монети, но ще оспори неотговарящите на изискванията като Tether.

Законът за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21), приет от Камарата на представителите, все още изисква одобрение от Сената и президента, което е малко вероятно преди изборите.

JPMorgan също така отбеляза, че президентът Байдън е наложил вето на резолюция, отменяща счетоводното правило SAB 121, което усложнява съхранението на криптоактиви за банките.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Несигурност на крипто пазарите след изборите за Европейския парламент

В резултат на някои политически и макроикономически промени нивото на непредсказуемост на крипто пазара се повишава. По-специално, нагласите на инвеститорите бяха повлияни от резултатите от европейските парламентарни избори, като по този начин се усложни пазарният ред.

11.06.2024 10:00 3 мин. четене

Съд в САЩ реши, че SEC е „превишила“ правомощията си по отношение на оповестяването на таксите за хедж фондовете

Със значителен неуспех за надзора на SEC върху сектора на хедж фондовете, апелативен съд на САЩ отмени правило, с което се изисква по-голяма прозрачност по отношение на таксите и разходите на хедж фондовете и дружествата за дялово участие.

06.06.2024 23:00 2 мин. четене

Meta получи множество жалби за използване на личните данни на потребителите на AI без разрешение

На 5 юни Meta Platforms получи 11 жалби във връзка с предложени промени в начина, по който използва лични данни за обучение на моделите си за изкуствен интелект (AI), без да получава съгласие, което може да наруши разпоредбите на Европейския съюз за защита на личните данни.

06.06.2024 22:30 2 мин. четене

Турция няма да налага данък върху печалбите от криптовалути

Турция реши да не облага печалбите от акции и криптовалути, но проучва идеята за „много ограничен“ данък върху транзакциите.

06.06.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.