НАЧАЛО Други

Американските прокурори искат 5-7 години затвор за бивш директор на FTX

23.05.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските прокурори искат 5-7 години затвор за бивш директор на FTX

Прокурорите препоръчаха присъда от пет до седем години затвор за бившия изпълнителен директор на FTX Райън Саламе, като се позоваха на участието му в нарушения на правилата за финансиране на предизборни кампании и в управлението на нелицензиран бизнес за парични преводи.

През септември Саламе се призна за виновен по две обвинения, признавайки ролята си в превеждането на над $100 милиона под формата на незаконни вноски в подкрепа на законодателните цели на Банкман-Фрийд и FTX.

Правителството определи престъпленията на Саламе като едни от най-големите в американската история, като нелицензираният бизнес за парични трансфери е обменил над $1 милиард без надлежен надзор.

Макар че Саламе оказа известно съдействие по време на процеса срещу Банкман-Фрийд, то се счита за относително незначително, без да е налице официално споразумение. Според информацията той е предал документи и упълномощил адвокатите си да обменят информация, но не се е срещнал директно с правителството.

Въпреки че Саламе е предоставил информация в последния момент преди процеса, тя не е довела до значителни пробиви в разследването. Произнасянето на присъдата му е насрочено за 28 май, като защитата иска 18 месеца затвор с аргумента, че лицето е било подведено от Банкман-Фрийд и пръв е предупредил властите за измамата.

Защитата на Саламе подчерта стремежа му да получи диплома по право и желанието му да помага на хора в неравностойно положение. Междувременно другите бивши ръководители на FTX, които са свидетелствали срещу Банкман-Фрийд, все още не са осъдени, като изслушванията им са насрочени за по-късни дати. Самият Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор през март по обвинения в измама и заговор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.