НАЧАЛО Крипто Крими

ИЗВЪНРЕДНО: Основателят на крипто борсата FTX получи присъда 25 години затвор

28.03.2024 18:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: Основателят на крипто борсата FTX получи присъда 25 години затвор

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд беше осъден в четвъртък на 25 години затвор за измама, свързана с фалита на неговата борса за криптовалути, което сложи край на стремителния му възход и падение.

32-годишният Банкман-Фрийд беше признат за виновен по най-различни обвинения, свързани измами и пране на пари, като през 2022 г. съдебните заседатели го признаха за отговорен за липсващи депозити на клиенти на стойност около $10 милиарда.

По време на изслушването за произнасяне на присъда Банкман-Фрийд изрази разкаяние за действията си, признавайки, че е направил редица егоцентрични избори, които са довели до гибелта на борсата за криптовалути.

Бившият главен изпълнителен директор на FTX, пое отговорност за ролята си в ситуацията, признавайки болката, причинена на клиентите. Той беше изправен пред потенциална присъда от 110 години затвор за участието си в значителен заговор за измама, който е довел до фалита на FTX и е засегнал свързан с него хедж фонд.

Решението за 25 години затвор показва сериозността на ситуацията и последиците от действията на Банкман-Фрийд.

По време на изслушването жертвите на престъпленията на Банкман-Фрийд споделиха своите преживявания, а бившия директор на FTX, облечен в бежова затворническа униформа, изслуша техните показания.

Федералните прокурори предложиха затвор от 40 до 50 години за Банкман-Фрийд, докато екипът на защитата му иска значително по-кратка присъда – от пет до шест години и половина. В крайна сметка 25 години са тежко наказание, но може би справедливо, като се има предвид тежестта на неговите престъпления

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple се съгласиха да платят $10 милиона глоба на SEC

Вместо това Ripple се съгласи да плати максимална санкция от $10 милиона, която е значително по-ниска от гражданската санкция, поискана от SEC.

23.04.2024 21:07 2 мин. четене

Нов крипто проект изчезна с $32 милиона

Вчера се появи информация за ново развитие по отношение на проекта ZKasino (ZKAS) и неговия алткойн.

22.04.2024 9:00 1 мин. четене

Индиец открадна близо $10 милиона в крипто – ето как

Тази седмица индийски гражданин се призна за виновен по обвинения в САЩ за създаването на фалшива версия на уебсайта на Coinbase, която му позволява да открадне данните за вход и да отмъкне над $9.5 милиона в криптовалута от стотици жертви.

21.04.2024 11:00 2 мин. четене

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.