НАЧАЛО Крипто Крими

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

22.05.2024 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

Сфрага, представящ се за сериен предприемач, занимаващ се с недвижими имоти, медии, подкастинг и криптовалути, се е насочил към приятели и съседи в Бруклин, Стейтън Айлънд и Лонг Айлънд.

Според информацията Сфрага невярно е твърдял, че притежава компании с имена Vandelay Contracting Corp. и Build Strong Homes LLC, вероятно позовавайки се на измислената компания Vandelay Industries от телевизионното предаване „Зайнфелд“.

Той убеждавал жертвите да инвестират във фалшиви проекти, включително закупуване, обновяване и след това продажба на жилищни имоти, както и в измамен крипто портфейл. Една от жертвите е била измамена със $100,000 за несъществуващ проект, в сектора на строителството.

Вместо да използва средствата за законни инвестиции, Сфрага се обогатил и се разплатил с по-старите инвеститори, което подсказва за класическа Понци схема. Изправен пред максимална присъда от 20 години лишаване от свобода, Сфрага е осъден да плати над $1.33 милиона за възстановяване на щетите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Хакери започнаха да местят откраднати през декември над $100 милиона от крипто протокол

Прехвърлянето на неактивни средства, откраднати от Orbit Chain през декември миналата година привлече вниманието на общността.

10.06.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.